El Tribunal Arbitral de l'Esport (TAS) ha acceptat resoldre mitjançant un procediment exprés i durant la segona setmana d'agost el procediment obert per la sanció del davanter uruguaià Luis Suárez.

Segons han informat a EFE fonts coneixedores del cas, llavors se sabrà si el TAS, com pretén la defensa, aplica mesures cautelars mentre s'estudia el cas.

El jugador va ser sancionat per la Comissió Disciplinària de la FIFA amb nou partits i una inhabilitació durant quatre mesos d'"exercir qualsevol classe d'activitat relacionada amb el futbol" després que Suárez mossegués el defensa italià Giorgio Chiellini durant un partit mundialista.

La FIFA va considerar culpable el jugador per haver violat l'article 48, apartat 1d del Codi Disciplinari de la FIFA (CDF) a l'agredir un altre jugador, i l'article 57 del CDF per haver comès una ofensa a l'esportivitat contra un altre jugador.

Posteriorment, el Comitè d'Apel·lació de la FIFA va desestimar el recurs presentat pel Barça i la Federació Uruguaiana de Futbol i l'única sortida al cas va ser acudir al TAS.

Des que Suárez va fitxar pel Barça, el jugador no ha pogut complir cap tràmit administratiu, ja que els advocats de les dues parts van sol·licitar ser molt escrupolosos amb el procediment per evitar una confrontació amb la FIFA.

De fet, la prohibició de la FIFA incloïa la impossibilitat de presentar el jugador ni de participar en cap activitat relacionada amb el futbol. Per aquest motiu, es desconeix si Suárez, per exemple, s'ha sotmès a una revisió mèdica amb el club català.

Si es compleixen els terminis i el TAS imposa sancions cautelars mentre es resol el cas, Luis Suárez podria tornar als entrenaments durant la segona quinzena del pròxim mes.