Aquest matí s'han incorporat als entrenaments jugadors que van participar al Mundial. El Barça de Luis Enrique va prenent cos.

Han estat convocats en doble sessió vuit mundialistes. Sis d'ells van jugar amb Espanya: Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets, Xavi Hernández, Andrés Iniesta i Pedro Rodríguez, a més del croat Ivan Rakitic i del camerunès Alex Song.

Aquest matí, han passat la revisió mèdica i a la tarda s'incorporaran als entrenaments de l'equip.

Xavi Hernández també hi ha estat present. Després de molt pensar-s'ho i de tenir ofertes per abandonar el club blaugrana durant aquest estiu, Xavi ha decidit de comú acord amb el tècnic Luis Enrique, la direcció esportiva i la directiva que la seva etapa amb el Barça encara no s'ha tancat.

Un inesperat canvi de guió, perquè Xavi havia anunciat al seu grup d'amics que tenia pensat abandonar el club on havia passat els últims setze anys, un adéu a una llegenda, perquè ell és el jugador en actiu més llorejat.

Però Xavi s'ho va repensar i, almenys, es quedarà al Barça fins a la primavera que ve. La seva principal opció és la Lliga nord-Americana i el Nova York City, un equip que comença a competir en aquell temps.

Juntament amb els sis internacionals espanyols també ha estat citat Ivan Rakitic. El croat, un dels cinc fitxatges realitzats aquesta temporada pel Barça, arriba amb la idea de convertir-se en un dels referents de l'equip. Va ser fitxat procedent del Sevilla a canvi d'uns 20 milions d'euros.

També s'ha incorporat el camerunès Song. L'africà és un dels jugadors que podria abandonar el Barça, ja que el seu paper des que va arribar procedent de l'Arsenal ha estat testimonial i es desconeix quins plans té per a ell Luis Enrique.

Jérémy Mathieu serà presentat avui i no participarà en els entrenaments fins al divendres, perquè a l'hora de la sessió de tarda, el defensa estarà oficialitzant el seu passi al club català.

Als nou jugadors citats cal sumar els vuit que s'entrenen des de fa més d'un setmana a les ordres del tècnic. Es tracta de Ter Stegen, Masip, Montoya, Bartra, Rafinha, Deulofeu, Sergi Roberto i Afellay.

Diumenge que ve (27 de juliol) està previst que s'integri a l'equip el xilè Claudio Bravo i a principi d'agost tornaran a l'equip els argentins Messi i Mascherano, així com el brasiler Alves. També per aleshores s'espera l'arribada del lesionat Neymar.

No sembla que amb aquestes incorporacions el Barcelona estigui al complet. Falta per concretar la contractació d'un altre central i, segurament, la d'un carriler com és el cas del colombià Cuadrado.