L'atletisme de la Catalunya Central arriba en bona forma a la cita més important de la temporada, l'estatal a l'aire lliure que es disputa a Alcobendas. Un total de disset participants, setze individuals i el relleu llarg femení de l'Avinent Manresa, prendran part entre avui i demà en un calendari dens. Gairebé la meitat poden aspirar a pujar al podi, si tenim en compte les marques que han fet en el decurs de la temporada.

Tres possibilitats clares

Si hem de parlar de competidors que tenen el podi com a un objectiu clar i són favorits fins i tot per aconseguir la victòria, centraríem les apostes en tres. Un dels primers de competir és el llançador de javelina navarclí Jordi Sánchez, una aposta segura en aquestes cites. Sánchez, que ja va ser subcampió l'any passat, tindrà com a principal rival Borja Barbeito, que ha llançat més que ell aquesta temporada, però en un bon matí podria penjar-se l'or.

Avui també és l'hora de la revenja per a Edu Viles. El velocista medionenc va ser desqualificat en la semifinal del 2013 i avui vol fer canviar les tornes. Ha fet la millor marca de la seva vida, 10.29 a Salamanca, té el tercer millor registre de l'any i haurà de vèncer Ángel David Rodríguez per aconseguir el títol.

Una altra possibilitat clara és la que ofereix Dèbora Calveras en el triple salt. La gironellenca ha estat una habitual dels podis últimament i no té gaire lluny els registres de les millors, Ruth Ndoumbe i Patricia Sarrapio.