La medalla d'or del llançador de javelina navarclí del FC Barcelona Jordi Sánchez va ser el més destacat per a la nodrida participació de casa nostra que va prendre part a la primera jornada dels Campionats d'Espanya d'atletisme, que es fan durant tot el cap de setmana a Alcobendas.

Sánchez, que havia obtingut aquest campionat fa dos anys, va fer, a més, el millor llançament de la seva carrera, uns 73 metres i 88 centímetres que li van permetre superar, fins i tot, l'atleta convidat marroquí Bilal Nouali, que no li hauria pogut prendre el títol. La jornada va tenir decepcions, en forma sobretot de lesions, i sorpreses positives, a més d'alguna esperança de títol per a avui.

El millor, l'últim

El llançador bagenc va fer un concurs força regular. Va superar els setanta metres en tres dels quatre primers llançaments (70.66, 70.90 i 70.75), la qual cosa ja li hauria donat el campionat. Nouali va fer 73.49 en el segon, nul en el tercer i ja es va retirar, tot i que no era dins del concurs, i qui havia de ser el màxim rival, Borja Barbeito, va fer un màxim de 691.0 en el seu tercer intent.