Dos petits errors en dues zones del circuit van costar el triomf a Toni Bou al trial de La Mongie, a França. Adam Raga, que va sumar dos punts de penalització, com ell mateix, va treure partit al fet d'haver estat més ràpid per endur-se la victòria i reduir a set els punts de diferència a favor del pierenc, quan només falta un cap de setmana per a la finalització del campionat. Bou en tindria prou amb dues segones posicions per aconseguir el títol, però el marge d'error ja és molt petit i no podrà fallar si vol aconseguir el títol mundial per vuitena vegada seguida.

A França, el trial va ser massa fàcil. Bou hi arribava després d'encadenar una ratxa de quatre victòries, però un punt a cadascuna de les dues primeres voltes van ser difícils de superar. El campió mundial va ser extremadament dur quan va parlar de l'organització i també dels jutges de zona. Va lamentar que "hem tingut una cursa molt fàcil i així poc podíem fer. Les coses són d'aquesta manera i a sobre ens hem trobat amb els jutges de zona, que no són professionals. D'aquesta manera la seva feina sempre està en dubte".

Terreny desaprofitat

Bou va continuar dient que "no he fet una mala cursa, però sempre he anat amb molta por de cometre errades en un trial tan fàcil que podia complicar el campionat. El terreny era increïble i podien haver marcat unes zones més difícils, però han volgut fer unes zones senzilles per a tots nosaltres i al final s'han passat".

De cara al futur, va dir que "ha estat una pena no guanyar per tan poc, però hem de conformar-nos en allò que és positiu. Encara tenim set punts d'avantatge en el campionat, que són molt bons. Mirarem de gestionar la cursa i administrar l'avantatge en l'últim Gran Premi per tal de poder aconseguir l'objectiu".

Les dues curses d'Arnedo es disputen entre el dissabte i el diumenge 6 i 7 de setembre. És la quarta vegada aquesta temporada que es disputen dues proves en dos dies consecutius i, si es repetissin els resultats de qualsevol de totes elles, Bou seria campió. A Austràlia va ser segon i primer; a Japó, on arrossegava una lesió, va ser dues vegades segon i a la Gran Bretanya va obtenir dues victòries consecutives. Continua sent, doncs, el gran favorit.