o han estat soles. Juntament amb el quadre tècnic, encapçalat per Miki Oca, les components de la selecció estatal de waterpolo, flamants campiones d'Europa a Budapest (Hongria), han tingut al seu costat tres manresans, el metge Albert Estiarte, el fisioterapeuta Òscar Muncunill i el delegat federatiu Gaspar Ventura, afegint-s'hi esporàdicament un altre manresà, el físio de la selecció masculina, César Olmedo.

Òscar Muncunill, que des del 2002 treballava per l'equip absolut de nois, s'estrenava a Budapest amb les noies: "havia estat amb elles en algun partit preparatori anterior, però en una competició, aquesta era la primera. La feina és semblant, tot i que en aquest cas, l'objectiu de la selecció femenina era molt ambiciós i s'ha aconseguit". Muncunill ha destacat el fet "d'haver arribat a tres finals seguides i guanyar l'Europeu per primer cop a la història del waterpolo espanyol ja vol dir alguna cosa, ja no és casualitat. És un equip en el qual totes tenen un nivell molt alt. Com diuen elles mateixes: totes són una. És lloable, la humilitat d'aquestes jugadores, i les ganes de treballar. Aquesta penso que és la clau dels èxits". El fisioterapeuta manresà recorda que "el waterpolo és un esport minoritari i econòmicament no es mouen grans quantitats de diners, tot i això, aquestes waterpolistes demostren gran professionalitat".

Respecte al seu treball en la selecció, Òscar Muncunill parla de "feina preventiva. Les noies juguen un partit cada 48 hores i han d'estar ben preparades perquè el waterpolo és molt dur, hi ha molts contactes; cal estar molt alerta a la recuperació postpartit. Aquesta selecció ha demostrat estar en un molt bon estat de forma".