Molts dels clubs de futbol i futbol sala de la Catalunya Central han mostrat la seva disconformitat davant l'augment, amb percentatges molt elevats en algunes categories de base i femenines, per les fitxes (mutualitat) de la propera temporada 2014-15. Per exemple, des del CE Manresa, el seu president, José Luis Correa, ha parlat d'uns "increments increïbles, perquè estem parlant de molts diners". El màxim responsable de la UE Minorisa, Ramon Sirera, manifesta irònicament que "al final, el futbol només el podran practicar els rics". Albert Garcia, de la UE Balconada, recorda que "al nostre barri un alt percentatge de gent està a l'atur i sense cobrar cap ajut. És una vergonya el que han fet amb les quotes".

Aquesta temporada que ve, en futbol, un jugador sènior de qualsevol categoria catalana pagarà 116,17 euros; un juvenil, 71,11; un cadet, 57,09; un infantil, 47,07; i un aleví, un benjamí o un prebenjamí, 35,05.

El directiu de la Federació Catalana de Futbol Jaume Plaza, de Santa Coloma de Queralt (Anoia), ha estat clar en comentar que "els augments són per poder continuar donant el servei de la mutualitat, res més. Fins fa uns anys, les categories més baixes, prebenjamins i benjamins, estaven subvencionades, fins i tot per la Generalitat, però ara això ja no és així. A més, tothom pot entendre que els jugadors de més edat, els juvenils i els sèniors, són els que creen més despesa per l'ús de la mutualitat, ja que les seves lesions solen ser més aparatoses. Però com que no volíem incrementar de manera exagerada les quotes en aquestes categories, des de la Federació Catalana s'ha optat pel que anomenem 'quotes solidàries', que equilibren totes les categories".

El delegat a Manresa de la Federació Catalana de Futbol, Esteve Olivella, ha parlat d'un "dèficit molt important que arrossega la federació des fa uns anys i que, amb l'entrada de la junta actual, s'ha anat eixugant de mica en mica, però encara cal ajustar les quotes perquè la quantitat no s'incrementi. S'han posat els preus reals del serveis que s'ofereixen. Les categories més baixes i les fèmines, sobretot, eren deficitàries". En aquest sentit, Jaume Plaza ha xifrat el dèficit de la Federació Catalana "en uns 3,5 milions d'euros. Quan vam entrar a la federació es va fer una auditoria externa i amb els números a la mà, si haguéssim estat una empresa, hauríem hagut de tancar. Cal tenir en compte que en un moment o altre de la temporada, el 38% dels jugadors fan servir la mutualitat".