L'alpinista nascut a Barcelona Miguel Ángel Pérez va morir aquest dimecres al camp 4 del K2 procedent del cim, situat a 8.300 metres, segons informa el portal especialitzat desnivel.com. Una de les hipòtesi és que Pérez es va trobar malament mentre descendia del cim, que va assolir el 28 de juliol després d'intentar-ho dos dies abans amb l'alpinista català Ferran Latorre, i va haver de fer vivac a mig camí. El matí següent es va dirigir al C4, on va arribar en aparent bon estat. No obstant això, aquest dimecres va ser trobar sense vida a la seva tenda. Miguel Ángel Pérez era advocat de l'Estat en excedència i actualment treballava com a secretari general del grup d'alimentació Ebro.

Pérez era lleonès per ascendència familiar i la seva gran passió era la muntanya. Va exercir de professor de l'Escola Espanyola d'Esquí i havia fet expedicions en cinc continents, fins a coronar més de mil muntanyes al llarg de la seva vida.

Segons informa Desnivel.com, l'alpinista havia assolit vuit dels 14 cims superiors als 8.000 metres, entre els quals hi ha el Gasherbrum II (2004), l'Everest (2006), el Broad Peak (2008) i el Lhotse (2011).