La selecció espanyola sub-18, liderada pel manresà del Barça Marc Garcia, no va poder classificar-se ahir per als quarts de final de l'europeu de Turquia. Els homes de Jota Cuspinera van ser clarament derrotats per la invicta Croàcia en un partit que es va trencar dues vegades. En la primera, els espanyols es van poder reenganxar al partit, però en la segona ja no van poder atrapar el conjunt balcànic, màxim favorit de la competició. Ara caldrà lluitar per la cinquena posició, un lloc que donaria accés al Mundial sub-19 de l'estiu vinent.

Tot i la derrota, Marc Garcia va ser el millor del seu equip. Va anotar 15 punts, però les seves sèries de llançament de camp no van ser bones, amb un 4 de 14, dels quals un 1 de 5 en triples.

Escapada inicial

Els croats, un equip físicament molt poderós, amb dos homes de més de 2,06 metres en el quintet inicial, van començar el partit llançats amb un parcial de 10-0, amb la gran aportació d'Arapovic. Els espanyols van fer el que van poder per reaccionar, però van tancar el quart desastrosament amb un triple encaixat de Filipovic. En el segon, però, va arribar la reacció. Gràcies al joc de Garcia i de Sima, Espanya va arribar a la mitja part amb només cinc punts menys, que van ser tres (36-33) amb un bàsquet de Gallardo.