La Fiscalia de Rimini ha reobert el cas de la mort del ciclista italià Marco Pantani per una suposada sobredosi de droga el 14 de febrer de 2004 amb la nova hipòtesi d'assassinat. La notícia ha estat confirmada amb un missatge a la xarxa social Facebook per Tonina, la mare del corredor, que des de sempre sosté que el seu fill no va morir de sobredosi i que ha lluitat per reobrir el cas.

Paolo Giovagnoli, fiscal cap de Rimini, localitat on va ser trobat mort en un hotel el campió italià, va acceptar el recurs presentat per la família Pantani en la qual es defensa que el corredor va ser assassinat i presenta una sèrie de proves. Segons la tesi de l'advocat de la família, el ciclista va ser copejat i obligat a beure cocaïna diluïda en aigua i després els agressors van simular la mort per sobredosi.

Pantani, segons les proves aportades per la família, va cridar fins a en dues ocasions a la recepció de l'Hotel Le Rose perquè avisessin als Carabiners que estava sent molestat. Quan el van trobar presentava algunes al cap i en els canells però no van ser preses en consideració en la primera investigació.