Després d'haver disputat la final del Mundial, Leo Messi, juntament amb el seu compatriota Javier Mascherano i els brasilers Dani Alves i el lesionat Neymar, es reincorpora avui a la pretemporada del Barça amb les pertinents revisions mèdiques a primera hora del matí. No serà fins dimarts que tindrà la primera presa de contacte al terreny de joc amb la resta dels seus companys i el nou entrenador Luis Enrique, que avui s'entrenen en doble sessió a les 9.30 h i a les 18.30 h. No es descarta que el crac argentí, juntament amb els seus companys que tornen avui, pugui jugar alguns minuts a l'amistós que el Barça jugarà dimecres contra el Nàpols italià, a Ginebra, a les nou del vespre.

Quan faltaven menys de 20 dies per a l'inici del campionat de lliga al Camp Nou davant de l'Elx el Barça continua treballant per acabar de tancar la plantilla. Així, mentre s'intenta donar sortida a jugadors com Afellay, Song i Alves, que sembla que no entren en els plans del tècnic asturià, el club treballa per poder incorporar un nou central a part del fitxat Mathieu i, si és possible, el polivalent Cuadrado per cobrir el lloc d'Alves. La Fiorentina, però, descarta vendre el colombià, si no és que algú ofereix una xifra que s'acosti als 50 milions d'euros. Els poderosos Manchester United i Bayern de Munic són els rivals del Barça.

Pel que fa al tema del central, no hi ha gaires novetats. El club continua enrocat en el fitxatge del brasiler del PSG Marquinhos, però el club brasiler no està gaire per la feina de deixar-lo marxar. De fet, la setmana passada ja va rebutjar una oferta que s'aproximava als 43 milions d'euros i fins i tot es parla del fet que podria renovar. Les alternatives són el danès del Liverpool Dan Agger i el belga de l'Arsenal Thomas Vermaelen, dos centrals amb molta qualitat però amb tendència a lesionar-se. El seu preu de mercat seria d'uns 15 milions d'euros cadascun.