El migcampista del Barça Xavi Hernández va tenir una sobrecàrrega al bessó en l'entrenament d'ahir al matí, segons han informat els serveis mèdics del club català. Aquest és un contratemps destacat en la pretemporada de Luis Enrique, ja que el de Terrassa es podria perdre els dos partits que té previstos el Barça aquesta setmana, demà a Nàpols i dissabte a Hèlsinki. Xavi, concretament, té "una petita sobrecàrrega al bessó intern de la cama esquerra" i "la seva evolució marcarà el seu retorn als entrenaments", resa el comunicat mèdic. Per tant, Xavi ja no va participar en la sessió preparatòria d'ahir a la tarda.

L'egarenc, que ha decidit seguir al Barça després de descartar la seva incorporació a la lliga professional qatariana o a la MLS nord-americana, va ser un dels jugadors més destacats dels blaugrana en l'amistós de dissabte passat contra el Niça. En la seva participació a la segona part va donar mobilitat a l'equip i va ser l'autor, de penal, del gol de l'empat.

Així, una de les sorpreses de l'amistós a França va ser la reaparició de Xavi Hernández, qui ha estat més fora que dins del Barça aquest estiu. "La gent del cos tècnic em diu que Xavi està en la seva millor versió. Malauradament per als culers, a Xavi li queden una, dos o tres temporades, ja que està en la recta final de la seva carrera. El futbol d'alt nivell és exigent, però dependrà de la seva evolució. M'agradaria que es quedés tota la temporada", ha assenyalat l'entrenador del Barça.

Tots menys Suárez

L'entrenador del Barcelona, Luis Enrique Martínez, podrà comptar a partir d'avui amb tots els seus jugadors menys l'uruguaià Luis Suárez, ja que es reincorporaran als entrenaments els quatre internacionals que han estat esgotant les seves vacances després del Mundial: els argentins Lionel Messi i Javier Mascherano i els brasilers Neymar da Silva i Dani Alves.

A l'espera que el TAS redueixi la sanció de quatre mesos a Suárez i que el club concreti un o dos fitxatges més (el d'un altre central i el d'un lateral dret si marxa Dani Alves), Luis Enrique tindrà a la seva disposició la resta d'efectius per afrontar la segona meitat de la pretemporada.

Els quatre últims mundialistes a arribar no seran presents avui a la sessió matinal, però sí en la vespertina, l'última abans de viatjar a Ginebra per enfrontar-se demà, dimecres, al Nàpols, en el tercer amistós estival. No és probable, això no obstant, que cap d'ells viatgi a terres suïsses amb l'expedició blaugrana, que després de l'amistós tornarà a la feina dijous a la tarda a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. A més, Neymar fins i tot s'està recuperant de la fractura de vèrtebra que es va fer durant el Mundial i que no li permetrà jugar probablement fins al Trofeu Gamper, el 18 agost, contra el León mexicà, i Alves té una conversa pendent amb entrenador i secretari tècnic, ja que el club no compta amb ell.

Amb l'arribada de Messi, Neymar, Mascherano i Alves, seran ja 24, els membres de la primera plantilla (26 si es concreten els dos fitxatges). Luis Enrique ja ha avançat que vol un planter curt per mantenir la motivació i la intensitat durant tota la temporada i poder donar oportunitats a futbolistes del filial. Per tant, el Barça segueix treballant per donar sortida a Ibrahim Afellay, Alex Song i també Dani Alves.