Per tercer any consecutiu, l'I-Bloc, l'open d'escalada en bloc d'Igualada, es tornarà a celebrar coincidit amb la festa major de la localitat anoienca, en una activitat organitzada per Ingravita a través de l'entitat Egan, que se celebrarà el proper dissabte 23 d'agost. Els organitzadors, preveuen superar en aquesta tercera edició els 170 participants, aprofitant que l'escalada en bloc és de les més vistoses i espectaculars. En aquesta modalitat, s'escala sense corda fins a una alçada màxima de 4 metres, amb la caiguda protegida per matalassos.

La competició, de caire popular, està enfocada a tothom, tant als principiants com als més experts, ja que els participants poden sumar punts en funció de les seves possibilitats, i els que tenen més puntuació accedeixen a la final. El funcionament és a l'estil americà, ja que cada participant tindrà 40 recorreguts de diferents dificultats per completar. Els escaladors tindran quatre hores per fer escalar, en les zones d'escalada situades a la plaça can Font amb les instal·lacions d'Ingravita.

La jornada començarà a les 10 del matí, amb les categories infantils -fins a 12 anys- i s'aturarà a les 13 hores, per reprendre l'activitat a les 16.00 fins les 20.30, amb la competició per a adults. El preu de les inscripcions és de 15 euros per als adults i 12 per als nens, i inclou material.