El Barça i l'Arsenal haurien arribat a un acord per al traspàs del defensa internacional belga Thomas Vermaelen, de 29 anys, de l'equip anglès al català. La quantitat avançada per l'ens públic britànic seria de 19 milions d'euros, desglossats en 15 més 4 de variables. Després de l'acord entre els dos clubs només faltaria el beneplàcit del jugador, que aquest mateix cap de setmana podria ser a Barcelona.

La intenció del Barça és fer firmar a Vermaelen un contracte per a les pròximes cinc temporades. El director de futbol del Barça, Raül Sanllehí, va viatjar a Londres aquesta mateixa setmana per reunir-se amb responsables del club londinenc.

Davant del United

L'operació per al fitxatge de Vermaelen es va impulsar quan el Barça va saber que el París Saint-Germain no traspassaria sota cap concepte el brasiler Marquinhos, que era l'objectiu número 1 dels catalans. El jugador, que les últimes temporades no ha tingut continuïtat a l'Arsenal, en part per culpa de les lesions, també era pretès pel Manchester United. L'equip que entrena Louis van Gaal necessita incrementar la seva nòmina de centrals amb la nova tàctica del tècnic holandès, que acostuma a fer jugar tres homes en aquesta zona. El tècnic de l'Arsenal, Arsène Wenger, va dir dijous que l'ideal seria traspassar Vermaelen a un equip que no fos anglès, ja que s'estalviava de reforçar un rival directe. Finalment, sembla que l'acord ja és una realitat i ara falta que es faci oficial.

Propens a les lesions

Un dels dubtes que suscita el fitxatge de Thomas Vermaelen pel Barça és la seva propensió a lesionar-se. La temporada passada va arrossegar una dolència a l'esquena, la 2010-11 va haver de ser intervingut del tendó d'Aquil·les i durant el Mundial, en què va ser suplent, va tenir una elongació a la cama dreta. Fet al planter de l'Ajax, va arribar a l'Arsenal per deu milions d'euros. Sol jugar de central esquerrà i de vegades també ho ha fet de lateral, per lesions de companys de línia.