La selecció espanyola de waterpolo juvenil, amb el manresà del CN Terrassa Xavi Serra a les seves files, disputarà aquesta tarda la final del Campionat del Món de la categoria que es fa a Istanbul. Ahir, el combinat estatal va guanyar Sèrbia a la tanda de penals després d'una dramàtica semifinal.

El combinat espanyol havia arribat a la penúltima ronda després de vèncer Montenegro divendres en el partit de quarts també en la tanda de llançaments fatídics, amb la qual cosa s'està demostrant la capacitat de concentració dels joves jugadors de l'equip que dirigeixen David Martín i Mario Garcia.

El duel contra els serbis va acabar amb empat a cinc gols, amb dues dianes de Roger Tahull i una de Miquel Gasulla, Borja Fenoy i Sergi Cabanas. En els llançaments des dels cinc metres, el gran protagonista va ser el porter Micky Linares, que va aturar dos dels trets dels seus rivals i va permetre el triomf per 4-3.

L'adversari a la final serà l'equip hongarès, que va derrotar Rússia per 5-3. A la fase de grups els dos equips van empatar a sis.