El cerverí Marc Márquez va aconseguir ahir la vuitena millor classificació d'entrenaments de la temporada al circuit de Brickyard, en la darrera sessió d'entrenaments del Gran Premi d'Indianapolis. Márquez sortirà avui des de la primera posició, seguit de l'italià Andrea Dovizioso, que va aconseguir el seu millor temps en les darreres voltes, i el doble campió del món Jorge Lorenzo, sent els tres únics pilots que van aconseguir baixar la barrera del minut i 32 segons per completar els 4.170 metres de la pista nord-americana. Després d'acabar sisè en les tres primeres sessions de proves lliures, Márquez es va aplicar a fons en els últims lliures, i ho va deixar tot preparat per a la classificació, en la qual va tornar a ser el més ràpid.

La segona línia de sortida l'ocuparan els germans Espargaró, amb l'Aleix quart i el Pol sisè, i l'italià Valentino Rossi, que va ser el cinquè pilot més ràpid. Qui ho va passar pitjor en el circuit d'Indianapolis va ser el pilot d'Honda Dani Pedrosa, que no va poder passar de la vuitena posició, a poc més de set dècimes de Márquez. Pedrosa sortirà acompanyat de l'italià Andrea Iannone i el britànic Bradley Smith, que va tenir una forta caiguda al final dels entrenaments.

En Moto2, el finlandès Mika Kallio va dominar els entrenaments de principi a fi, i va deixar el català Tito Rabat, líder del Mundial, en la segona posició. En Moto3, l'australià Jack Miller, líder del Mundial, va tornar a ser el més ràpid, mentre que Àlex Márquez va acabar tercer i continua lluitant per atrapar Miller.