El defensa belga Thomas Vermaelen, que ahir va ser presentat com a nou jugador del Barça, encara no està llest per disputar cap partit amb el seu nou equip. El jugador arrossega les seqüeles d'un trencament muscular que es va fer durant el Mundial del Brasil amb la seva selecció, que només li va permetre jugar menys de mitja hora en el campionat. Un cop es recuperi, la qual cosa podria tenir lloc d'aquí a un parell de setmanes, el jugador haurà de fer pretemporada, ja que encara no s'havia pogut entrenar amb el seu antic equip, l'Arsenal.

Tot i això, els representants del Barça presents ahir a l'acte de presentació del defensa van mostrar-se segurs que es tracta d'un jugador de llarg recorregut i de "rendiment immediat", que deixa les posicions defensives doblades i que tanca el debat dels centrals.

Començar des de zero

Vermaelen va afirmar que "he vingut a aquest club per començar des de zero. Realment, l'any passat va ser una mica dur. Però són coses que poden passar durant la teva carrera. Ara l'únic que vull és mirar cap endavant, estar sa i jugar molts partits".

Segons va explicar el director tècnic blaugrana, Andoni Zubizarreta, a partir d'avui els serveis mèdics i de fisioteràpia del club avaluaran el pla que cal seguir amb ell perquè estigui en condicions ben aviat. La revisió de dissabte va ser molt exhaustiva i no es va donar a conèixer el fitxatge fins que l'internacional belga no la va haver passada.

Vermaelen va ser clar sobre quina és la seva millor posició. "Sóc central, és el meu millor lloc, tot i que ocasionalment he jugat de lateral esquerre". Sobre la manera de jugar del seu nou equip, "no serà una sorpresa per a mi. He parlat amb Luis Enrique per telèfon". També va explicar la seva relació amb Luis Suárez, amb qui va coincidir a l'Ajax. Va dir que no han parlat últimament, però que tenen una bona entesa.

Possibilitats tàctiques

El director esportiu, Andoni Zubizarreta, va destacar que Vermaelen és un jugador "conegut" de llarga "trajectòria. Ens donarà estabilitat". Sobre els cinc anys de contracte que tindrà amb el Barça, no li semblen gaires, i "fins i tot espero que hi pugui estar-ne més".

Zubizarreta va definir Vermaelen com un jugador "acostumat a sortir amb la pilota controlada, amb moltes possibilitats des del punt de vista tàctic, acostumat a jugar amb metres a l'esquena. Tenia ofertes molt importants per seguir la carrera en clubs de renom i ha escollit el Barça". Preguntat sobre si el belga era una opció secundària darrere de la de Marquinhos, va afirmar que "treballem en aquelles operacions que són reals i que es poden executar. Thomas Vermaelen és ara la nostra opció".

El vicepresident esportiu del club blaugrana, Jordi Mestre, va explicar que el preu és de 10 milions d'euros més 8,8 repartits entre cinc per variables de fites personals i 3,8 referents a triomfs en la Lliga de Campions.