S'acaben els adjectius per definir la temporada de Marc Márquez, que ahir va tornar a ser el més ràpid de la graella i es va endur la victòria en el Gran Premi d'Indianapolis de MotoGP, que es va disputar en el circuit de Brickyard. El pilot d'Honda va aconseguir el seu desè triomf consecutiu en la categoria reina del motociclisme, i va igualar així l'últim pilot que ho va aconseguir, l'australià Mick Doohan, l'any 1997, a més de representar el triomf número 100 en la màxima categoria i el 500 del motociclisme espanyol en la seva història. Junt amb Márquez, al podi hi va haver Jorge Lorenzo i l'italià Valentino Rossi, tots dos pilots oficials de Yamaha.

Una vegada més, Márquez es va deixar sorprendre en la sortida, en aquesta ocasió pels italians de Ducati Andrea Dovizioso i Andrea Iannone, així com Rossi. Aquest últim, cinquè millor temps en els entrenaments, es va situar al capdavant de la cursa en el segon revolt. Al darrere, el colombià Yonny Hernández i Álvaro Bautista es van tocar i van acabar tots dos a terra, sense possibilitats de continuar. Amb tranquil·litat i eficàcia, com ja té a tothom acostumat, el de Cervera va anar recuperant terreny, i, després de superar Iannone, es va llançar a la caça de Dovizioso i Rossi, amb Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa en la cua d'aquest grup capdavanter. Rossi va aguantar al capdavant amb un bon ritme, seguit de Dovizioso, Márquez i Lorenzo, mentre que Iannone i Pedrosa van començar a perdre terreny.

En la sisena volta, les coses es van posar de cara per a Márquez, quan en la disputa entre Rossi i Dovizioso els pilots italians es van tocar i van deixar el camí lliure per al líder del Mundial. Però la primera posició li va durar poc, ja que en el sisè gir Rossi es tornava a situar al capdavant. El cerverí es va haver de defensar de dos atacs de Lorenzo per darrere, abans de llançar un atac definitiu en el qual va aconseguir doblegar Rossi. També Lorenzo es va llançar a la caça del seu company d'equip, i amb això va generar una situació de moments extrems que Márquez va aprofitar per escapar-se i assegurar el triomf, i Lorenzo va acabar davant de Rossi. El ritme de Márquez va ser molt elevat fins al final, i va aconseguir, així, el rècord de volta ràpida del circuit, un més per a la seva col·lecció, cada cop més grossa i que no coneix límits.

Kallio iguala el Mundial

En Moto2, el finlandès Mika Kallio (KTM) es va imposar amb autoritat al circuit de Brickyard i va afegir emoció al Mundial, en situar-se a només set punts de Tito Rabat, el líder de la classificació general, que va finalitzar en la quarta posició. Maverick Viñales va aconseguir acabar en la segona posició, i es manté entre els tres primers al Mundial, amb un bon coixí de punts respecte al seu perseguidor, el suís Dominique Aegerter, que ahir va acabar en la tercera posició.

En Moto 3, el triomf va ser per a l'espanyol Efrén Vázquez, que es va imposar en un final molt ajustat a l'italià Romano Fenati. El líder del Mundial, l'australià Jack Miller, va acabar tercer, mentre que Àlex Márquez va ser sisè i va perdre la segona posició de la general en detriment de Vázquez, que se situa amb quatre punts més que el pilot de Cervera, que a la vegada en té només tres de marge amb el seu principal perseguidor, l'italià Romano Fenati, segon ahir.