L'equip estatal de natació sincronitzada, liderat per la barcelonina Ona Carbonell, i els nedadors d'aigües obertes, amb les catalanes Mireia Belmonte i Erika Villaecija al capdavant, comencen avui la seva participació en els Campionats d'Europa de Berlín. Des d'avui i fins a diumenge tindran lloc aquestes dues competicions i les de salts, i a partir de la setmana que ve tindrà lloc la competició de natació en piscina.

L'equip de natació sincronitzada que entrena Esther Jaumà participarà en set categories, malgrat que només les quatre rutines lliures (sol, duet, equip i combo) atorguen medalles, a diferència dels Mundials, en què n'hi ha set. Ona Carbonell obre avui el foc en la prova individual. La novetat, en aquesta edició, és el canvi de la seva acompanyant, que serà Paula Klanburg en substitució de Marga Crespí, operada del maluc. A més, hi haurà dues noves integrants en l'equip, Clara Camacho i Sara Gijón, que substitueixen Laia Pons i Irene Montrucchio.

Conservar les plates

En les rutines, l'equip estatal mantindrà les que va fer al Mundial excepte en el duet lliure, el duet tècnic i l'equip tècnic. Intentarà escurçar la diferència respecte de les russes, les grans dominadores, sense perdre de vista les seves perseguidores, les ucraïneses, que cada vegada són més a prop. Avui obre foc Ona Carbonell amb l'individual.

Dues possibilitats de metall

Per la seva banda, els cinc nedadors espanyols d'aigües obertes intentaran, avui, aconseguir alguna de les medalles en joc. Destaca la presència de Mireia Belmonte, la gran aposta per a la piscina, que en aquesta ocasió intentarà superar els seus límits al Regattastecke Grünau de la ciutat alemanya.

Belmonte nedarà avui la prova dels cinc quilòmetres al costat de Luisa Mar Morales i Erika Villaecija. Aquestes dues també competiran en els deu quilòmetres i formaran part del relleu 3x5 mixt, que encara no té una composició definitiva. En els 25 quilòmetres, la representant espanyola serà Margarita Domínguez, que haurà de lluitar contra la campiona del món, la italiana Martina Grimaldi, entre d'altres.

En les proves masculines, la baixa d'Héctor Ruiz per una infecció respiratòria provoca que l'únic representant, en 5 i 10 quilòmetres, sigui Antonio Arroyo.