Luis Suárez no podrà jugar amb el Barça en competició oficial fins al 25 d'octubre després que ahir al migdia el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) li mantingués la sanció imposada per la FIFA de quatre mesos i nou partits sense jugar amb la selecció uruguaiana. L'única nota positiva per al Barça és que el jugador podrà entrenar-se amb l'equip després que el mateix TAS estimés parcialment les al·legacions presentades pel jugador i li retirés aquesta part de la sanció.

Luis Suárez va ser sancionat per la federació internacional amb nou partits de suspensió amb la seva selecció -ja n'ha complert un- i quatre mesos d'inhabilitació per a "qualsevol activitat relacionada amb el futbol" per mossegar a l'espatlla l'italià Giorgio Chiellini en un partit del Mundial del Brasil. Des d'aleshores, el punta blaugrana ni tan sols ha pogut presentar-se ni entrenar-se amb el Barça, ja que la Comissió d'Apel·lació de la FIFA va confirmar, el dia 10 de juliol, la sanció, rebutjant les al·legacions del jugador.

Per aquest motiu, l'exdavanter del Liverpool va decidir recórrer la sanció al TAS, davant del qual va comparèixer el dia 8 d'agost, durant més de cinc hores i assistit pels advocats del FC Barcelona i de la federació de l'Uruguai.

Decisió salomònica

El laude arbitral, que ha fet públic el TAS després de reunir-se aquesta tarda a Lausana (Suïssa), deixa clar que la sanció de quatre mesos "s'aplica només a partits oficials i no és extensible a altres activitats relacionades amb el futbol, com entrenaments, activitats promocionals o assumptes administra-tius". El TAS considera "proporcional al delicte comès" la sanció de quatre mesos sense jugar, però creu que són "excessives" les prohibicions de no poder accedir a cap recinte esportiu ni fer cap activitat en relació amb el futbol.

Per tant, des d'ahir mateix Luis Suárez pot ser presentat com a jugador del Barcelona i integrar-se en la disciplina del seu nou equip, així com disputar els seus primers minuts com a blaugrana en el Trofeu Joan Gamper de dilluns que ve, i que mesurarà el Barça contra el León mexicà. Des que fitxés pel club català, el dia 11 de juliol, l'internacional uruguaià s'ha vist obligat a exercitar-se pel seu compte fora de la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, encara que ha tingut una supervisió del preparador i recuperador bagenc del Barça, Juanjo Brau.

Més festiu que mai

A partir d'avui ja es podran veure les primeres imatges de Luis Suárez suant la samarreta d'entrenament del Barça. L'uruguaià estarà en les sessions d'entrenament de matí i tarda que s'efectuaran a la ciutat esportiva. Els aficionats del FC Barcelona, però, no podran veure Suárez lluir la samarreta oficial fins dilluns, dia del Trofeu Joan Gamper. Unes hores abans és previst que el jugador sigui presentat oficialment com a nou jugador blaugrana, pel que s'espera un dia força mogut al Camp Nou.