Estava previst que Nadal anunciés durant el dia d'avui si anirà o no a Nova York per jugar el US Open, però el tennista mallorquí, amb molèsties al canell, ha decidit endarrerir la seva decisió a la setmana que ve, abans del sorteig de l'últim gran torneig de l'any, que començarà el dilluns 25 d'agost.

El canell ha deixat fora de combat Nadal a Toronto i Cincinnati, dos tornejos en els quals el balear havia de defensar els punts aconseguits la temporada passada. És per això que Nadal prefereix no precipitar-se per prendre una decisió sobre la seva participació a Flushing Meadows.

Dimarts d'aquesta setmana Nadal va viatjar a Barcelona, on se li va fer un profund examen mèdic al canell de la mà dreta a la Clínica Mapfre de Medicina del Tennis de Barcelona. El tennista, actual número dos del món, té una desinserció de la beina del cubit posterior. El metge que el va visitar, el doctor Ángel Ruiz, va afirmar que "no sóc ni optimista ni pessimista, sóc realista. Ara comença el procés de rehabilitació i després veurem com va a la pista".

Rafa Nadal s'ha sotmès aquesta setmana a un tractament de potenciació muscular per recuperar la flexibilitat del canell, la qual cosa li havia de permetre donar una resposta definitiva avui mateix. Finalment, es donarà uns quants dies més per madurar la decisió final.