Dani Pedrosa (Repsol Honda) ha impedit avui l'onzena victòria del seu compatriota i company d'equip, Marc Márquez, que no coneixia la derrota a 2014 i que també s'ha vist superat per l'espanyol Jorge Lorenzo (Yamaha) i l'italià Valentino Rossi (Yamaha) al circuit txec de Brno.

Márquez, quart, aspirava al Gran Premi de la República Txeca a batre diverses marques de l'italià Giacomo Agostini i l'australià Mick Doohan de carreres consecutives pujant al més alt del podi.

El campió del món de MotoGP i líder del campionat veu com Pedrosa li retalla 12 punts a la classificació. Márquez suma 263 per 186 del seu company d'equip, 173 de Rossi, 137 de Lorenzo i 118 de l'italià Andrea Dovizioso (Ducati), que ha mantingut una bonica lluita amb el seu compatriota Andrea Iannone (Ducati) per la cinquena plaça que al final ha estat per aquest.

Pol Espargaró (Yamaha) ha caigut en el setè gir quan era vuitè. El seu germà Aleix (Foward Yamaha) ha creuat la meta de Brno en la vuitena posició mentre que Álvaro Bautista (Honda), ho ha fet en la desena.

Aleix és el setè en el campionat amb 85 punts, Pol és setè amb 78 i Bautista és onzè amb 56.

Moto2

Tito Rabat (Kalex) ha guanyat la seva cinquena cursa de la temporada per davant del seu company d'equip i màxim rival en la lluita pel títol de Moto2, el finlandès Mika Kallio , segon al Gran Premi de la República Txeca, al circuit de Brno. Tercer ha estat l'alemany Sandro Cortese (Kalex). Maverick Viñales (Kalex) i Julián Simón (Kalex) han estat sisè i setè, respectivament.

Amb la seva cinquena victòria de 2014, Rabat suma 208 punts al campionat del món per 196 de Kallio i 150 de Viñales.

Moto3

El pilot francès Alexis Masbou (Honda) s'ha imposat als espanyols Alex Márquez, Alex Rins i Efrén Vázquez, que han fallat al final de la cursa, en la prova de Moto3 del Gran premi de la República Txeca, al circuit de Brno.

Alex Márquez (Estrella Galicia Honda), que ahir va declarar que havia de ser més agressiu en els girs finals, no ha sabut jugar les seves cartes i s'ha vist superat per tres rivals precisament en aquests moments, mentre que el seu company d'equip i compatriota, Alex Rins, ha perdut les seves opcions en celebrar "la victòria" en el penúltim pas per la meta.

Rins devia pensar que era el final. No ho era, ha tallat gas i ho va celebrar. Ha estat novè.

També ha fallat Efrén Vázquez, que venia d'imposar-se en el seu primer gran premi a Indianapolis diumenge passat. Vázquezha estat en el gran grup de 17 corredors que ha encapçalat la prova, però ha estat vuitè al final de la mateixa.

L'italià Enea Bastianini (KTM) i el britànic Danny Kent (Husqvarna) han escortat a Masbou al podi.