Jordi Simon, el ciclista de Navàs que pertany al Team Ecuador, ha tingut una destacada actuació en el Tour de l'Ain que va finalitzar ahir amb la quarta etapa entre les poblacions franceses de Nantua i Arbent, després de recórrer 130,7 quilòmetres. Simon, que va haver d'abandonar fa uns dies a la Volta Portugal quan es trobava en una bona posició, va cloure ahir en 14è lloc el Tour de l'Ain en el qual hi han pres part corredors que van brillar en el darrer Tour de França com és el cas de Romain Bardet o Jean Christophe Péraud, que va ser tercer al podi de París.

En les dues darreres etapes, les de perfil més muntanyenc, Simon ha estat molt a prop dels millors i ahir va anar escapat amb el grup capdavanter en un dels trams de la jornada. Al final va entrar en el lloc dissetè a 48'' del guanyador del dia, que va ser Julien Alaphilippe, de l'equip del Quick Step.

La classificació general ha estat finalment per l'holandès Bertjan Lindeman, del Rabobank, que va treure 11 segons de marge al talent francès Romain Bardet (AG2R), el qual va ser una de les sensacions en el darrer Tour. La tercera plaça al podi va ser per a l'irlandès Dan Martin, a 1'36'' del vencedor. Quart va ser Julien Alaphilippe i cinquè Jean Christophe Péraud (AG2R) a 2'27''. Simon, en catorzena posició, va cedir 3'39'' en referència a Bertjan Lindeman. Jaume Rovira, del mateix Team Ecuador que Simon, fill de l'Estany (Bages) també ha pres part en la prova i ha acabat en el lloc 55è a 23'07''.

Jordi Simon, nascut el 1990, fa mèrits per tenir l'oportunitat d'un equip de més categoria i pujar un o dos graons com a professional. Va estar en l'equip Andalusia el 2012 però l'any passat es va desfer i en aquest 2014 li ha arribat una bona oportunitat en el Team Ecuador (de la categoria Continental) per demostrar les seves qualitats. En el campionat d'Espanya de ruta es va classificar en setena posició.