El davanter brasiler del Bastia francès Brandao podria ser suspès amb dos anys pel cop de cap que va donar al seu compatriota del PSG Thiago Motta, exjugador del Barça, en el partit que tots dos equips van disputar dissabte passat al Parc dels Prínceps parisenc i que van guanyar els locals per 2-0 amb gols de Cavani i Moura.

Brandao va esperar Motta a l'entrada del túnel de vestidors un cop acabat el partit i, quan aquest va passar, li va propinar un fort cop de cap que li va trencar el nas. Tot seguit va començar a córrer per refugiar-se dins del vestidor tal com mostres les càmeres de seguretat de l'estadi. La sanció de dos anys, la màxima prevista pel reglament de la Federació Francesa de Futbol (FFF) , s'imposarà si la lesió causada a Motta suposa una baixa superior als vuit dies, quelcom que encara no ha estat determinat pels serveis mèdics del París Saint-Germain.

En el cas que sigui inferior als vuit dies, el reglament preveu una sanció d'un any, mentre que si l'agressió no repercuteix en cap partit de baixa per a Motta la suspensió només seria de vuit partits. L'acció, àmpliament difosa per les cadenes de televisió franceses, ha provocat una dura reacció de diverses instàncies del futbol francès. El president del PSG, Nasser Al-Khelaïfi, va demanar que el brasiler fos "sancionat per a tota la vida", perquè, va justificar, aquest tipus d'accions "han de ser castigades de forma exemplar".

Brandao, a més, és reincident, ja que l'any passat ja va ser sancionat per donar un cop de colze al parisenc Yohan Cabaye. El mateix entrenador del Bastia, l'exfutbolista Makélélé, va considerar que el jugador ha de ser sancionat.