L'atleta del CA Igualada Petromiralles Edu Viles (Sant Joan de Mediona, 1991) ha pres part en els seus segons europeus amb la selecció estatal. El seu balanç no ha estat satisfactori: eliminat en les sèries dels 100 metres (setè amb 10''57') i desqualificat en el relleu 4x100 per un mal canvi entre dos companys.

S'esperava que tot hagués anat molt millor?

Doncs sí, creia que tot plegat em podia haver anat d'una altra forma, el balanç que faig al final tira més cap al cantó dolent, però amb una mica més de calma i ja passades les hores t'adones que has de mirar el més positiu de tot, l'experiència que et dóna competir en proves i rivals d'aquest nivell. Com ens va dir Antonio Sánchez, coordinador de l'equip de relleus, hi haurà més campionats, més oportunitats per fer-ho bé, i hem de mirar el futur amb molta esperança.

En el relleu del 4x100 d'aquest dissabte, van trobar a faltar gaire els atletes lesionats?

Home, tant el Bruno Hortelano com l'Ángel David Rodríguez, que va ser baixa de darrera hora, són dos grans velocistes, però he de dir que l'equip amb el qual vam estar a Zuric era molt bo. José Ramos és el campió d'Espanya de 200 metres i estava en forma, però sí que es va notar manca de compenetració, és normal. I en el relleu sempre hi ha molt de risc. Va ser una llàstima, ja que estàvem en condicions de poder baixar dels 39 segons i entrar a la gran final.

Vostès especialment arrisquen molt, en passar el testimoni just al límit de la zona permesa...

Sí, nosaltres i tothom, mires de buscar el màxim d'acceleració, tant del que ha de donar el testimoni com del que l'ha de rebre. Sovint hi ha accidents, i aquesta vegada ens va tocar a nosaltres, però no és res anormal.

La seva arrencada en el 4x100 sí que va ser prou bona. Se'n va sentir satisfet?

Sí, la meva posta crec que va ser òptima, tant en el meu relleu com en el segon estàvem dins de la lluita, en la pomada. Vaig sortir una mica parat però després em vaig sentir bé i ho vaig donar tot. El canvi amb el Sergio Ruiz va anar molt bé, es nota que fa tres o quatre anys que estem al relleu, tenim bona coordinació.

Què li va passar als 100 metres, en la prova individual?

No ho sé, segurament no vaig estar prou concentrat. Tenia ganes de córrer després d'unes últimes setmanes complicades. Però a la pista no vaig estar bé, potser no em trobava en tan bona forma com creia, però penso que sobretot em va fallar el cap. Segurament vaig acusar que aquesta ha estat la meva primera cursa individual en una gran competició.

Ara a descansar?

Sí, m'agafo vacances i la meva previsió és tornar a entrenar en el CAR a partir de mitjan mes de setembre. Volem ser al mundial de Pequín del 2015 i la mínima que cal fer, 39''20, és al nostre abast, podem fer-la a l'europeu de seleccions.