Dani Pedrosa va impedir ahir l'onzena victòria del seu compatriota i company d'equip Marc Márquez, que no coneixia la derrota des de l'inici del 2014. El de Cervera es va veure superat per Jorge Lorenzo i Valentino Rossi, fet que el va apartar del podi final de Brno en una imatge que feia temps que no es produïa. "M'he tret un pes de sobre. No he guanyat una carrera, s'ha tancat el debat. Potser he entrat en crisi, no ho sé", va reflexionar Márquez en acabar la carrera, que el deixava sense l'onzena victòria i amb el rècord de victòries seguides per a una altra temporada. El campió del món de MotoGP i líder del campionat ara veu com Pedrosa li retalla 12 punts a la classificació. Márquez en suma 263 per 186 del seu company d'equip, 173 de Rossi i 137 de Lorenzo, a qui li va faltar, ahir, una volta per aconseguir la victòria.

Inici a la italiana

Andrea Iannone i Andrea Dovizioso van arrencar amb força, però ben aviat van haver de deixar pas als "4 magnífics", que venien amb força des de darrere. Lorenzo, en un avançament magistral, va desfer-se de les dues Ducati i es va posar primer; va aconseguir, amb això, una lleu diferència, un avantatge que Pedrosa eixugaria amb una volta ràpida.

Per darrere, Márquez no es resignava i se les tenia amb Iannone per no perdre ritme respecte de Pedrosa i Lorenzo. Va ser una de les claus de la cursa, potser la més important, perquè quan el líder del campionat va voler contactar amb els seus rivals principals, ja era tard. A la sisena volta, Pedrosa va passar Lorenzo, Márquez se situava tercer i Rossi quart. A partir d'aquí, semblava que el de Cervera contactaria amb Pedrosa i Lorenzo, però res més lluny. Cap dels dos va cedir una dècima i Márquez va començar a mirar darrera seu. Rossi es va anar acostant fins que a la tretzena volta va superar-lo; Márquez quedava fora del podi. "He intentat lluitar pel tercer lloc amb Valentino, però he tingut un parell d'ensurts i he preferit pensar en el campionat", raonava el català en acabar la carrera.

A l'última volta, Lorenzo va ensenyar les dents a Pedrosa, però al mallorquí li va faltar un altre gir per intentar l'avançament. Així és com es trencava un rècord de deu carreres guanyades per Márquez.