El colombià Nairo Quintana, del Movistar, es va adjudicar ahir la Volta a Burgos després de quedar segon en la contrarellotge final i treure tres segons d'avantatge a Dani Moreno, que va acabar segon a la general. Així Quintana dóna un avís als seus rival de la Vuelta a Espanya, que comença dissabte vinent.

La contrarellotge, de 12,5 quilòmetres de recorregut semiurbà pels carrers d'Aranda de Duero, se la va endur el letó Aleksejs Saramotins, de l'IAM Cycling, amb un temps final de 14 minuts i 48 segons. Quintana, tot i no ser especialista en les proves cronometrades, va signar una gran actuació i només va perdre un segon respecta al guanyador.

El damnificat de la jornada va ser el corredor del Katusha Dani Moreno, que no va poder conservar el liderat aconseguit dissabte en cedir quatre segons amb Saramotins amb Quintana. A la meitat de recorregut, el colombià va marcar el segon millor temps, i tot just dos minuts després, Dani Moreno va fer el mateix avantatjant al corredor colombià en tot just una dècima.

A partir d'aquí, amb força baixada, Quintana va aprofitar el seu cop de pedal per mantenir la segona posició, tot el contrari que Moreno, que no va poder igualar el ritme del colombià i va acabar perdent la classificació general.