L'equip espanyol d'atletisme va tancar amb dues medalles més una actuació que el seu responsable, Ramon Cid, va qualificar de "bona" als europeus d'atletisme que es van acabar ahir a Zuric. L'equip estatal ha sumat una medalla per dia i ha acabat en vuitè lloc al medaller. L'or de Ruth Beitia, que reedita el títol aconseguit fa dos anys a Hèlsinki, es va unir al de Diana Martín en els 3.000 metres obstacles en una jornada en què els espanyols van acumular dos quarts llocs més.

Beitia, de 35 anys, va donar una raó més als que opinen que és la millor atleta espanyola de la història. Suma onze medalles en grans competicions internacionals i ahir va aconseguir un brillant registre de 2,01 metres, només un centímetre per sota de la seva marca personal.

Això que Beitia va fer un nul en el seu primer intent sobre 1,90 que podia comportar problemes en cas d'empats. A partir d'aquí, però, va anar superant alçades, 1,94 i 1,97, a la primera. Només la russa Maria Kuchina havia fet un concurs impecable, millor que el seu. El salt sobre 1,99 a la segona temptativa i, sobretot, el de 2,01, el va fer vèncer la russa, que va ser segona amb l'alçada inferior. També va fer 1,99 la medalla de bronze, al croata Ana Simic.