El sallentí Josep Claret, que fa tot just uns dies es va proclamar campió del món dels 100 m papallona en +70, ha obtingut un altre brillant èxit internacional en superar el rècord mundial dels 50 papallona en la seva participació en el campionat USA Master, celebrat a les instal·lacions de la Universitat de Maryland.

Claret, de 70 anys i que pertany al club sabadellenc Nagi, va vèncer a la prova dels 50 m papallona amb una espectacular marca de 31''28, un registre que millora de 9 centèsimes el signat pel nord-americà Jim Dragon a Mont-real fa uns dies, prova en la qual Claret va acabar tercer (31''73), darrere d'un altre nedador d'Estats Units, Richard Bruns.

Josep Claret, que enguany debuta a la categoria de 70-74 anys, va prendre part en els mundials màsters de natació que es van celebrar a Mont-real fa dues setmanes. Allà, en aigües canadenques, Claret va sumar dos metalls però on millor resultat va obtenir no va ser en 50 m papallona sinó en els 100 de la mateixa modalitat. El sallentí va arribar als mundials amb l'objectiu de batre el rècord del món en aquesta distància, però malauradament es va quedar a les portes i se li va escapar per només 27 centèsimes (1'14"47). El nedador veterà ja havia polvoritzat el rècord d'Europa al gener, al Trofeu Estils Màsters de Terrassa, fet pel qual es plantejava obtenir la millor marca mundial.