El jutjat del Mercantil número 7 de Madrid ha convocat la Lliga Nacional de Futbol Professional (LFP) i al Real Múrcia el proper dijous, a les 11 h, a una audiència a fi de resoldre el conflicte entre les dues parts.

El jutge Javier Vaquer Martín, responsable d'aquest jutjat mentre Andrés Sánchez Magro està de vacances, ha pres aquesta decisió després d'haver rebut l'escrit de la LFP d'oposició a l'acte en què se l'obligava a readmetre el Múrcia a la Lliga Adelante.

Javier Tebas, president de la LFP, va anunciar aquest dilluns a la nit, després de reunir-se les comissions delegades de la patronal dels clubs i de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) -es va optar per no modificar el calendari- que la temporada 2014/15 començaria el dissabte amb 22 equips, amb el Mirandés i sense el Múrcia.

"Existeix un conveni de col·laboració amb la RFEF que fa que sigui d'impossible compliment l'Acta del Jutjat Mercantil número 7 de Madrid amb data 12 agost perquè el Reial Múrcia s'inscrigui. Ens hem oposat a una Acta que a dia d'avui és d'impossible compliment ", va explicar Tebes.

D'aquesta manera, el Múrcia hauria de competir a Segona B i seria el Mirandés, que va aconseguir la plaça després de ser el millor equip entre els descendits de la passada temporada, el que participaria en la Divisió de Plata.

"Una vegada rebut l'escrit d'oposició a l'acta de data 12 d'agost de 2014. De conformitat amb l'article 734 de la LEC, el jutge cita a les parts perquè presentin els mitjans de prova que considerin oportuns abans de decidir sobre el plet ", indica la resolució.

La LFP havia ratificat el passat 7 de juliol la decisió de no inscriure el Múrcia en la segona categoria del futbol espanyol per incompliment de les ràtios de deute, encara que una denúncia del conjunt murcià va provocar un escrit del Jutjat número 7 del Mercantil de Madrid que suspenia cautelarment el descens administratiu.

El Real Murcia, per la seva banda, manifesta al seu web que continuarà "per l'únic camí possible, com és el del dret, per seguir amb les accions judicials ja empreses, així com les noves que emprendrà, exigint especialment la responsabilitat d'aquelles institucions i persones que considerem que han actuat i actuen al marge de la llei".

La LFP ja ha anunciat els horaris de les primeres jornades de competició i, així mateix, estan designats els àrbitres per als diferents partits.