El Gamper va ser la plàcida festa de molts estius amb un Club León que no tindrà res a veure amb els rivals que trobarà el Barça en la competició de veres. Anit va ser el moment per a un debut fugaç de Luis Suárez, només el darrer quart d'hora. El protagonisme en la segona part va ser per al planter, amb minuts ben aprofitats per joves com Sandro o Samper, i sobretot Munir (l'any passat juvenil), jugador amb fam per arribar lluny i que va fer un parell de gols

Luis Suárez es va quedar d'entrada a la banqueta, com Xavi i Piqué, que va veure com els dos centrals escollits per Luis Enrique eren Mathieu i Javier Mascherano. Rakitic agafava el timó al mig del camp i Rafinha sortida des de la banda dreta per un Pedro que va ser baixa per gastroenteritis. La posada en joc dels blaugrana va ser fulgurant, i es va combinar la velocitat de la pilota amb una alta eficàcia. Els mexicans van sortir adormits, i als quatre minuts ja es van trobar un primer gol, quan Messi rematava amb el cap una bona acció de Neymar des de la banda. Els dos cracs es van buscar molt durant aquests compassos inicials del matx, però el 2-0 va arribar gràcies a la gran assistència per part d'Andrés Iniesta que el brasiler no va desaprofitar.

El ritme va baixar molt amb el clar avantatge blaugrana i el Club León va fer alguna aproximació amb perill a la porta de Bravo que aquest resolia a la perfecció. Els minuts de tedi van ser llargs, Neymar s'adornava massa però abans del descans en una nova acció d'habilitat, altra vegada combinant amb Messi, va anotar el 3-0.

Homenatge a Rafa Márquez

En la segona part ja no va tornar cap a la gespa Neymar, que físicament es va mostrar a un bon nivell després de la seva lesió. El va substituir Munir, el qual aviat seria protagonista, tot i que abans els aplaudiments se'ls enduia el veterà central mexicà Rafa Márquez, en ser substituït. Abans d'anar-se'n cap a Verona, va tenir l'oportunitat de ser al Camp Nou i veure's ovacionat pels seus anys vestint la samarreta del FC Barcelona.

Amb mitja hora al davant, tot feia pensar que l'avorriment es faria l'amo del partit però les accions dels joves (un Samper molt clarivident) van fer que els darrers minuts tinguessin un punt d'interès. Munir va demostrar a Luis Enrique que està disponible tot i que en principi pugui estar més en el filial, i el tècnic va rematar la roda de canvis amb l'entrada al minut 76 de Luis Suárez. L'uruguaià, que avui tindrà el seu acte de presentació, no va tenir ni temps ni ocasions per lluir, i es va dedicar més a assistir que no pas a xutar cap a porteria.