La nedadora barcelonina Jessica Vall va aconseguir la medalla de bronze en els 200 metres braça dels europeus de Berlín. Es tracta de la quarta obtinguda per la delegació espanyola a la capital alemanya en les proves a la piscina, després de l'or de Duane da Rocha i les dues plates de Mireia Belmonte. La jornada també va venir marcada per l'extraordinari rècord del món dels 50 metres braça assolit pel britànic Adam Peaty, amb un temps de 26.62 en les semifinals de la prova.

En la final dels 200 braça hi havia dues catalanes. Qui va estar més ben situada en els 150 primers metres va ser Marina Garcia, que era tercera en els tres primers viratges al darrere de la danesa Rikke Möller Pedersen, que va dominar la prova des de l'inici, i de la russa Vitalina Simonova. En l'últim llarg, però, aquesta i Garcia van perdre pistonada i van ser superades pel poderós final de Molly Renshaw, que va ser segon, i Jessica Vall, tercera amb un temps de 2.24.08, gairebé vuit dècimes millor que Simonova. Garcia es va conformar amb el cinquè lloc.

Belmonte, millor temps

Ahir no hi va haver presència de cap nedador espanyol més a les finals de la tarda, però hi va haver bones notícies en algunes classificacions. Així, al matí, Mireia Belmonte va fer el millor registre de totes les participants en les semifinals dels 1.500 metres i avui serà favorita per aconseguir la medalla d'or. També hi competirà María Vilas. En els 200 metres lliures, Melani Costa va entrar a la final amb el sisè millor registre. També es va classificar per a la final dels 50 metres esquena Merche Peris, però no ho va poder aconseguir la medallista d'or Duane da Rocha.

Per una centèsima

De les finals d'ahir a la tarda, la més emocionant va ser la dels 100 metres papallona, en què la danesa Jeanette Ottesen va guanyar per una sola centèsima la gran favorita, la sueca Sarah Sjöström. El tercer lloc va ser per a Ilaria Bianchi, d'Itàlia.

En d'altres lluites per les medalles, l'italià Gregori Paltrinieri es va imposar al feroenc Pal Joensen i al seu compatriota Gabriele Detti en els 800 i Florent Manaudou es va convertir en el rei de la velocitat. El francès va guanyar els 100 lliures davant de Fabien Gilot i Luca Leonardi.