Luis Enrique donarà la titularitat al jove del filial Munir si Neymar, que divendres no es va entrenar per un esquinç, no està a punt per jugar aquesta nit contra l'Elx al Camp Nou en l'obertura de la Lliga BBVA. El tècnic blaugrana va reiterar ahir la seva "il·lusió" en el nou curs, però segons ell, l'Atlètic de Madrid és "el màxim favorit al títol, encara que sigui pel respecte que s'ha de tenir al vigent campió". L'asturià va destacar que l'equip de Simeone "ha canviat jugadors, però segueixen amb la mateixa idea, si de cas perfeccionada" i, per tant, aspira, "sense cap dubte", a revalidar el campionat aquest any.

Luis Enrique donarà avui la llista de convocats però va dir tenir clar quin serà l'onze que traurà en el seu primer partit oficial com a tècnic blaugrana. Neymar va patir un esquinç al turmell esquerre que el manté com a dubte seriós per enfrontar-se al conjunt il·licità, i Pedro es va exercitar ahir per primera vegada al mateix ritme que els seus companys, en estar tota la setmana afectat d'una severa gastroenteritis.

Luis Enrique, per tant, podria apostar pel del planter Munir, la revelació de la pretemporada, per formar el trident ofensiu al costat de Messi i Rafinha en el debut de la lliga de l'equip.

El tècnic asturià tampoc podrà comptar amb els lesionats Ter Stegen -Bravo serà el porter titular-, Adriano i Vermaelen, ni amb el sancionat Piqué. Mascherano i Mathieu, es perfilen, per tant com els dos central titulars de l'equip, amb Alves i Jordi Alba donant-los suport per les bandes.

Al centre del camp, Sergio Busquets serà l'encarregat de protegir la rereguarda a Iniesta i Rakitic. La gran pretemporada del croat probablement relegui Xavi a la banqueta.

L'objectiu és ratificar amb gols i joc les bones sensacions apuntades per l'equip en aquesta pretemporada. I l'Elx sembla un rival propici per a això. La temporada passada, sense anar més lluny, el conjunt il·licità es va emportar quatre gols en la seva visita al Camp Nou.

De la seva banda, l'Elx es presenta al Camp Nou amb la intenció d'aconseguir un objectiu que, a priori, sembla gairebé impossible com és el de sorprendre el Barcelona, al qual mai ha vençut de visitant en les seves vint compareixences al feu blaugrana.

Fran Escribá, entrenador de l'Elx, té disponible tota la plantilla i ha afirmat tenir clar l'equip que alinearà d'inici, encara que no el va revelar. El primer dubte és a la porteria, per a la qual l'internacional polonès Przemyslaw Tyton surt amb avantatge, encara que l'entrenador valencià podria comptar amb Manu Herrera per la feina realitzada les dues últimes temporades.

Un altre dubte estaria en l'eix de la defensa, en què David Lombán és fix, mentre que Sergio Pelegrín o José Ángel podrien completar la dupla de centrals, en no poder comptar amb el xilè Enzo Roco, amb Damián Suárez per la dreta i Domingo Cisma o Edu Albacar per l'esquerra.

El tècnic il·licità podria alinear dos davanters, donant entrada a Jonathas de Jesús i al banyolí, exjugador del Girona i l'Espanyol, Ferran Corominas.