L'alemany John Degenkolb va aconseguir la victòria a l'esprint en la quarta etapa de la Vuelta disputada entre Mairena de l'Alcor i Còrdova, de 164 quilòmetres, en què l'australià Michael Matthews va mantenir el mallot vermell de líder. Victòria incontestable del ciclista alemany, de 25 anys, que es va avançar a l'espanyol Vicente Reynes i el líder, qui a més va aconseguir 4 segons de bonificació.

Degenkolb, una de les joies del ciclisme alemany, gairebé tan ràpid com el seu company i compatriota Marcel Kittel, va aconseguir a Còrdova la seva sisena victòria a la Vuelta. El seu enlairament es va produir fa un any amb 5 triomfs a la ronda espanyola.

Al port abans de l'arribada a Còrdova, anomenat l'alt del catorze per cent, el Movistar de Valverde i Quintana va marcar el ritme en la pujada i va dividir en dos el pilot, però no va ser fins el descens quan va moure fitxa l'esquadra espanyola, amb de Valverde. El murcià es va unir a tres homes que anaven davant i va arribar a avantatjar de 25 segons al pilot.

"Sabia que no anava enlloc", va dir Valverde a l'arribada, que finalment va ser neutralitzat. La victòria es va disputar a l'esprint tal i com era previst i Degenkolb no va donar cap opció al rivals.