El Salzburg, l'equip austríac capitanejat pel vilomarenc Jonathan Soriano, va quedar eliminat ahir a la nit de la Lliga de Campions en perdre de manera clara al camp del Malmö suec per 3-0. El 2-1 del partit d'anada va ser insuficient. De fet, el gol dels escandinaus en temps d'afegit del primer enfrontament ja va ser un preludi de les dificultats que trobarien els centreeuropeus ahir al Swedbank Station, on, malgrat tenir una possessió de la pilota més alta, van ser justament derrotats. Ara hauran d'afrontar la possibilitat de fer alguna cosa important, com la temporada passada, a la Lliga Europa. Entraran al sorteig que tindrà lloc demà a Montecarlo.

Dos gols gairebé seguits

El tècnic austríac, Adolf Hütter, va haver de fer una sèrie de canvis en el partit d'ahir, en el qual tenia absències importants, com ara la del senegalès Sadio Mané i també la del central Schiemer, autor d'un dels dos gols del partit d'anada. Va optar per reforçar la defensa, amb l'entrada d'Hinteregger, un central, com a lateral esquerre, però no va ser suficient.

La cosa es va començar a esguerrar ben aviat. Als deu minuts, una indecisió defensiva va ser ben aprofitada pel davanter Magnus Eriksson, que va entrar a l'àrea i va ser abatut pel porter Gulacsi, que s'havia llançat als seus peus per intentar prendre-li la pilota. L'exjugador del Racing de Santander Markus Rosenberg, la veritable estrella de l'equip, va inaugurar el marcador des del punt de penal.

Gairebé sense temps de reaccionar, el Salzburg va rebre el segon, un gol increïble. Va ser en un servei de banda. La pilota cau botant a Eriksson, que, des d'uns trenta metres, veu avançat Gulacsi i etziba una volea que entra per damunt del porter hongarès dels visitants.

El Salzburg, que no havia fet res en atac, va començar a tenir el control de la pilota i va disposar d'ocasions, sobretot en centrades, però va ser el Malmö el que va poder obtenir el tercer gol en una rematada de Thelin que va salvar un dels centrals forans.

La sentència

En la segona part, els austríacs necessitaven un gol per forçar la pròrroga, però la defensa local va estar molt atenta. Només Kampl va disposar d'una ocasió, en un xut llunyà. Soriano va estar desaparegut durant tot el partit, inassistit pels seus companys, i va veure com al minut 84 era novament Markus Rosenberg el que marcava el tercer i definitiu gol. El Malmö disputarà una fase de grups per primera vegada i el Salzburg no hi podrà debutar.