El Barça no tindrà un grup excessivament complicat en el primer tram del seu nou camí per conquerir la Lliga de Campions, però s'haurà de concentrar per no tenir problemes i, sobretot, per acabar primer del seu grup. El París Saint-Germain, un dels nous rics d'Europa, és un adversari de prou categoria per disputar al conjunt de Luis Enrique el liderat del grup F, que permet jugar a casa la tornada dels vuitens de final i, sobre el paper, contra un rival més assequible. Els altres dos equips del grup, l'Ajax i l'Apoel, tenen un nivell més baix, segurament no tan alt com el seu nom indica, el dels holandesos, i no tan baix com la seva procedència fa suposar, el del conjunt xipriota.

Records que fan pensar

Des de l'última vegada que el París Saint-Germain va jugar contra el Barça a la Lliga de Campions han passat moltes coses. Al Parc dels Prínceps, l'abril del 2013, va començar el calvari de lesions de Leo Messi. El 2-2 d'aquell dia va permetre que el Barça arribés a les semifinals en un agònic partit al Camp Nou en què un gol de Pedro i la reaparició forçada d'un Messi coix van salvar els blaugrana d'una eliminació segura en els quarts de final.

Si el campió francès, que aleshores dirigia Carlo Ancelotti, ja va agradar aleshores, l'any i mig que ha passat ha servit perquè l'equip creixés més. A les figures de les quals ja disposava hi va afegir, la temporada passada, homes com Edinson Cavani i, en aquesta, ha apuntalat la defensa amb els laterals Aurier i Digne, els cinquanta milions d'euros que ha pagat pel central David Luiz i el centrecampista internacional Yohan Cabaye, que va arribar en el mercat d'hivern. El PSG té ara més experiència, ja que la temporada passada va estar a punt de tornar a entrar a les semifinals. Va ser eliminat pel Chelsea amb un gol a l'últim minut de Demba Ba. És el dominador total del futbol francès i torna a tenir en Ibrahimovic la seva referència, malgrat que el suec ha iniciat la temporada amb una lesió abdominal que li ha fet perdre alguns partits. El seu propietari, Nasser al-Khelaifi, deia ahir a Montecarlo que des de l'última eliminatòria contra el Barça "hem millorat i crec que som més forts aquesta temporada. És el nostre tercer any a la Lliga de Campions, ens motiva molt i penso que superarem els quarts de final".

De Boer, segona part

Els sorteigs europeus són tan capriciosos que fan que dos equips que no s'havien enfrontat mai en competició europea, l'Ajax i el Barça, es vegin ara les cares per segona temporada consecutiva. L'equip de Frank de Boer no ha variat gaire respecte del que va vèncer el Barça a l'Amsterdam Arena el novembre passat, però continua tenint un nivell notablement méss baix que el de les seves grans èpoques. L'equip ha iniciat amb pas dubitatiu la lliga, amb derrota inclosa diumenge passat contra el PSV Eindhoven, però els d'Amsterdam milloren amb el pas del temps. Daley Blind, un dels homes que el Barça volia com a centrals, és qui mou el centre del camp. Si el Barça és intens, no com l'any passat, però, no hauria de tenir problemes contra un adversari tendre.