Nacer Bouhanni, el ciclista francès, va resistir als efectes del vent de les planes d'Albacete i va sortir airós del pols amb l'alemany Degenkolb, a qui va empatar a dos victòries en una jornada temuda pel vent, que no va poder evitar que Alejandro Valverde mantingués el mallot vermell de líder.

Les fortes ràfegues de vent van provocar que el pilot es dividís. L'ensurt més gran se'l va endur Quintana, al veure's despenjat. Però la victòria es va discutir l'esprint. I per velocitat va brillar Bouhanni, que la tenia jurada a Degenkolb des de Ronda perquè el va tancar contra les tanques en una arribada, queixa que l'organització va desestimar.

El final d'etapa, la més llarga de tota la Vuelta amb 206 quilòmetres, va ser d'allò més trepidant, a alta velocitat. L'equip Omega va incrementar el ritme per aplanar el terreny a Boonen, inèdit des de fa temps, però va ser Bouhanni qui va atacar des de lluny, a 300 metres de la pancarta, per imposar-se a Matthews, Sagan i Degenkolb. En la general, cap canvi entre els favorits, que es mantenen en un interval de 45 segons de diferència.