El Barça ha aconseguit una patida victòria davant el Vila-real en un partit que ha dominat de principi a fi, però en el que tan sols ha pogut marcar un gol gràcies al planter Sandro en els últims compassos després d'una gran jugada de Leo Messi.

Els dos equips haurien pogut marcar més gols, però no ho han fet perquè s'han topat amb els pals fins en cinc ocasions, tres per part local i dos per la visitant.

L'entrenador del conjunt castellonenc, Marcelino García Toral, ha canviat el seu sistema habitual de joc en situar un trivot al mig del camp per tal de contenir el joc interior de l'equip blaugrana. A més, l'absència d'Uche per lesió ha deixat el mexicà Giovani dos Santos com a únic davanter pur en l'onze titular dels grocs.

Per la seva banda, Luis Enrique ha seguit confiant en el jove Munir per acompanyar Messi i Pedro a la davantera culer, deixant al brasiler Neymar a la banqueta després d'haver-se recuperat recentment d'un esquinç al turmell.

A més, ha sorprès la no inclusió de Xavi Hernández al mig del camp, sobretot tenint en compte la baixa per lesió d'Andrés Iniesta. El seu lloc en l'onze l'ha ocupat Rafinha Alcántara.

El Barça ha assetjat la porteria del Vila-real des de l'inici del partit. Fregant el primer quart d'hora Pedro ha tingut una gran ocasió que ha desbaratat Asenjo amb una espectacular parada a mà canviada. El Submarí ha contestat poc després amb una rematada forçada de Víctor Ruiz que ha acabat fora.

Al minut 23 ha arribat la jugada polèmica del partit. Pedro ha caigut després de xocar amb Mario dins l'àrea, però Velasco Carballo no ho ha interpretat com a penal. Cinc minuts més tard Messi ha topat amb el pal en executar una falta lateral.

El Vila-real també s'ha trobat amb el pal en l'inici del segon acte. Un centre de Trigueros des de la banda esquerra ha estat refusada per Mathieu i la pilota s'ha estavellat al pal dret de la porteria defensada per Claudio Bravo.

El Barcelona ha seguit dominant el joc i ha tingut clares oportunitats de gol, com en una falta directa de Messi que ha rebutjat Asenjo a la mateixa esquadra o una altra en la qual Víctor Ruiz ha salvat en la mateixa línia de gol un intent desesperat de Neymar per anotar.

El Vila-real tampoc s'ha intimidat i ha tingut la seva oportunitat en un xut de Pina que ha tornat a topar amb la fusta, igual que en el cas de Messi amb un cop de dreta des de dins de l'àrea.

L'únic gol del partit ha arribat a només vuit minuts del final. Messi ha rebut la pilota en línia de fons i ha realitzat una passada de la mort perquè el planter Sandro només hagués d'empènyer la pilota al fons de la xarxa.

El Vila-real ha tingut l'última oportunitat en un altre xut que se'n ha anat al pal, aquesta vegada per part del mexicà Giovani dos Santos.