La manresana resident a Berga Núria Picas no va poder veure ahir culminat el seu somni de vèncer en l'Ultra Trail del Mont Blanc, una mítica prova que consta de 166 km de recorregut (100 milles) i 9.600 metres de desnivell positiu. Era el seu gran objectiu de la temporada, però, com li va succeir el 2013, de nou es va trobar amb una gran adversària, l'americana Rory Bosio, que es va imposar amb un temps de 23 hores i 23 minuts. Picas va ser segona amb 24 hores i 54 minuts, un subcampionat que gairebé fa que tingui a la butxaca el títol en l'Ultra Trail World Tour. Ahir va ser la tercera classificada la francesa Nathalie Mauclair, que va entrar a Chamonix amb un registre final de 25 hores i 47 minuts.

Picas va col·locar-se en primer lloc en els trams inicials de cursa, però en territori suís, en el cim del Grand Col Ferret (2.537 metres), va arribar l'atac de Bosio obrint cada vegada més marge. Picas va dir, en l'arribada, que "la Rory m'ha atacat en la pujada després d'haver estat en un estira-i-arronsa durant una bona estona. Quan ja he vist que se m'escapava he decidit fer la meva. Tot i això, en algun moment m'he sentit deshidratada i m'ha costat avançar durant una estona".

Va passar per mals moments i al quilòmetre 145 els serveis mèdics van avaluar el seu estat i van donar el llum verd. Es va refer i va poder acabar, en segon lloc. "Aquesta ha estat una cursa de contrastos, de grans moments i altres en què he patit. Tot i això, com cada any, ha estat una gran cursa".