Hi va haver festa colombiana, al cim de Valdelinares, amb el triomf d'etapa en solitari de Winner Anacona, que per fi va fer honor al seu nom, i el liderat de Nairo Quintana, en una jornada plujosa amb protagonisme d'Alberto Contador.

La pluja va ser protagonista en la novena etapa entre Carboneras de Guadazón i Valdelinares, de 185 quilòmetres, una jornada en què va sonar ben fort la cúmbia. Anacona va atacar al penúltim port, es va endur dos rivals i després es va lluir pujant els 8 quilòmetres de Valdelinares en solitari i amb l'intriga de saber si arribaria a ser mallot vermell. Però el premi del liderat mai no va arribar. Alberto Contador va sacsejar el pilot a 1,4km de meta i va demostrar que no ha vingut a la Vuelta a mirar el paisatge. La urpada de Contador es va produir "en veure que Froome anava retardat". El de Pinto va posar a prova els rivals i va arribar a obrir forat. No tothom va respondre de la mateixa manera. Quintana i Purito van seguir Contador de lluny i finalment el van poder atrapar just a l'entrada de meta.

Valverde va perdre, a part del liderat, 23 segons. "Ja vaig dir que el líder era Nairo", va apuntar al final de l'etapa el murcià, que va entrar a meta gràcies a Froome, decebut ahir. Ara toca descansar; demà, contrarellotge de 37 km que poden eixamplar diferències.