La surienca Ester Hernández, de l'equip del Reus Ploms, va vèncer en la vuitena edició del Triatló de Balaguer, de caire internacional. La prova, considerada la més dura al circuit català de triatló, constava del tram de 1.900 metres de natació al pantà de Sant Llorenç, seguit de 90 km de ciclisme en un recorregut molt dur in els participants havien de coronar fins en dues ocasions el Port d'Àger, a més de superar les rampes amb el 20 % de desnivell. Per acabar els participants havien de realitzar 21 km de cursa a peu pels voltants del Segre.

Hernández va fer un temps de 5 h i 9', i va deixar com a segona classificada Mercè Tusell, també del Reus Ploms (5h 17'). En la competició masculina, el triomf absolut va ser per al triatleta Èric Merino (Reus Ploms) amb crono de 4h 28'. Els seus companys dalt del podi van ser Mikel Otaegui, del Saltoki Trikideak (4h 35'), i John Manuel Galindo (4h 36'). Cinquè era Xavier Jové (CERRR Igualada) i quinzè classificat va ser el bagenc Sergi Bermejo (Reus Ploms), amb 4h 56'. El 24è va ser Joan Riera, del CAI Triatlò Petromiralles (5h 03'), i el 31è era Joan Solé (Eix de Navàs) amb 5h 08'. Altres dels resultats del CAI Petromiralles van ser: el 39è Sergi Pujabet (5h 13'), el 67è Aleix Carbonell (5h 28') i el 157è Josep Malavé (6h 14').