Kilian Jornet va aconseguir ahir una nova victòria, la tercera de la seva carrera, en el Trofeu Kima, la dura prova de 53 km i 8.400 metres de desnivell sobre el gel i la neu, a Itàlia. A més a més, Kilian Jornet va batre el rècord de la prova amb un temps final de 6 hores 12 minuts i 20 segons. L'anterior marca ja era en la seva possessió des del 2010, quan es va imposar aconseguint en aquella ocasió finalitzar la prova en 6 hores 19 minuts i 3 segons.

El Trofeu Kima, que se celebra des de fa vint anys als Alps és tot un repte per als participants que en el recorregut es troben amb l'ajut de codes i cadenes fixes per garantir la seva seguretat. La participació és limita a 250 inscrits. La prova es fa cada dos anys i Jornet (vencedor en el 2010, 2012 i 2014) sempre l'ha definit com "dura i també una de les més espectaculars del món". En el 2012 la vencedora femenina va ser la manresana resident a Berga, Núria Picas, que enguany decidia disputar la mítica Ultra-Trail del Mont Blanc, de la qual dissabte en va ser la segona classificada.

En la classificació d'enguany, la segona posició ha correspost per a Manuel Merillas (6h 28'33'') que en aconseguir aquesta segona plaça en l'arribada a Filolera, a la Vall de Masino de Lombardia, manté ara intactes les seves possibilitats en la Copa del Món de les Ultra Trails a manca de la última prova, la del 13 de setembre als Estats Units, que és la The Rust 50.