"L'equip ha estat negatiu en tot, horrible, no hem estat bé. Amb 0-2 no es pot escapar el partit d'aquesta manera, no és el camí, ni l'actitud que hem de seguir. Portem un escut al pit que cal defensar sempre". Les paraules d'Iker Casillas, molt dures, demostren l'estat en què es troba el Reial Madrid després de perdre ahir a Anoeta un partit que guanyava per 0-2 al minut 11. Els blancs, ahir de rosa, sense Cristiano Ronaldo i ja amb les baixes de dos pesos pesants dels últims anys com Xabi Alonso i Di María, van demostrar una fragilitat que ja han repetit en alguns passatges de l'inici de la temporada. Una Reial Societat en quadre i tocada anímicament per la derrota a Eibar i per l'eliminació europea davant del Krasnodar li va passar pel damunt des de la mitja hora.

Això que les coses no podien començar millor per a l'equip de Carlo Ancelotti. Als cinc minuts de partit, Sergio Ramos va aprofitar una autopista a l'àrea local en un servei de cantonada per superar de cap Zubikarai. El mateix central sevillà va llançar una falta tot seguit, que va picar al travesser. El Madrid estava llançat, la Reial, arraconada i el segon gol va arribar després d'una gran jugada de Gareth Bale, que es va escapar hàbilment d'Elustondo i va anotar novament. A més, el Madrid hauria pogut fer el tercer en una errada de De la Bella que no va aprofitar Marcelo.

Caiguda en picat

Aquí es va acabar la jornada de treball del Reial Madrid, que va pensar que amb el 0-2 ja n'hi havia prou. La Reial va treure la força i va anar a buscar Casillas, que va dir tot el que va dir al final del partit, però que va demostrar, novament, que els seus millors dies ja han passat. Una acció entre Carvajal i Zurutuza, que podia haver estat penal, va encoratjar els aficionats realistes, que van empènyer el seu equip. Així, la passivitat defensiva blanca va provocar l'1-2, d'Iñigo Martínez en un córner, que va tornar a posar dins del partit els donostiarres.

El Madrid estava adormit i la Reial Societat ho va aprofitar per empatar just abans del descans. Va ser en una gran centrada de De la Bella que va aprofitar Zurutuza, arribant des de darrere, per rematar de cap a la xarxa i endur-se una bona trompada de Marcelo.