El Barça va haver de patir massa per aconseguir els tres punts en un partit que va dominar en tot moment. L'equip de Luis Enrique va tenir una infinitat d'ocasions per sentenciar abans un Vila-real ultradefensiu, però va demostrar una falta d'encert davant de la porteria que, si s'allarga en el temps, pot resultar preocupant. Finalment, una acció de Messi, novament el millor de l'equip, va permetre al debutant Sandro emular Munir la setmana passada i estrenar-se amb un gol, aquest molt decisiu.

És cert que som a començament de temporada, però caldrà millorar algunes coses. Mathieu va tenir una actuació pèssima en les poques arribades dels locals, i va provocar tres ocasions en contra evitables; Pedro ha perdut la seva millor qualitat, la definició davant del porter, i ara mateix és un element molt prescindible; i ahir va quedar clar que, amb Xavi al camp, l'equip perd capacitat física i el mig del camp no aguanta. Les oportunitats del Vila-real en els deu minuts finals així ho demostren.

La primera part va ser de domini total blaugrana. El Barça va tenir el control de la pilota i gairebé no va patir a la seva porteria, però va demostrar falta de rematada i de recursos en els últims metres per superar l'entrellat defensiu del Vila-real. Marcelino va decidir utilitzar un trivot davant dels quatre defenses. Els laterals pràcticament no van passar del mig del camp i, tot i que el Barça va tenir aproximacions, poques van ser clares.

De tota manera, en els primers deu minuts l'equip visitant va tenir fins a cinc jugades en què podia haver obert el marcador. Al 2, un córner assajat va acabar amb rematada fora de Munir. Tot seguit, Messi, molt actiu novament i amb ganes de participar, va rematar fluix. Al minut 4, Víctor Ruiz va salvar una rematada clara de l'argentí. Al 5, Munir no va poder arribar a una centrada d'Alves. I, finalment, Rakitic va disparar alt des de fora de l'àrea. Tot va finalitzar amb la millor jugada, un robatori de Messi, que va cedir a Pedro, però el canari va xutar massa centrat i Asenjo va rebutjar.

Jugada polèmica

El Barça havia entrat bé al partit, però una baixada de ritme va permetre que el Vila-real respirés i creés la seva única ocasió. Va ser en un córner. Gio va centrar i Víctor Ruiz va rematar fora amb tot a favor davant de la passivitat d'Alves tancant-lo. Dos minuts més tard, va arribar la jugada més polèmica. Pedro torna a entrar per l'esquerra i és objecte d'un clar penal de Mario Gaspar que el col·legiat no indica. Al minut 27, el pal va evitar que la pilota entrés en una falta directa llançada per Messi i tocada per Asenjo. Una mala centrada de Rafinha i un surt desviat de Mathieu van tancar les oportunitats dels de Luis Enrique. Perquè els deu minuts finals es van perdre entre protestes, sobretot d'un Alves massa atabalat que va rebre un falta que Velasco, un cop més, no va veure.

El Barça no va començar tant centrat la segona meitat i, al minut 5, Mathieu va estar a punt de fer-se un autogol. Es va rebutjar la pilota al pal dret d'un batut Bravo. Va ser un miratge.