Joan Carles Sanpera va guanyar el 41è Open Internacional d'Escacs de Manresa. El manresà, jugador del club organitzador Catalònia,

va guanyar gràcies al desempat en haver acabar igualat a punts (11) amb el peruà Felipe Porras i amb el també bagenc Roland Albets, del Catalònia.

Josep Roses va superar Joaquim Junyent al tram d'ELO 2000-2200, Ramon Soler va imposar-se davant Francesc Clavel al tram d'ELO 1850-2000 i Sergi Burniol va guanyar el tram d'ELO 1700-1849 per davant de l'Albert Vila. Pel que fa a la classificació dels jugadors infantils, Arthur William va quedar el primer de la categoria sub-14 davant de Pau Gabarró i Dani Mendez. Roger Massegú va imposar-se en sub-12 en superar Alan León i Bernat Romero. I en sub-10, va imposar-se Adrià Gabarró.

Enguany cada jugador feia dues partides amb peces blanques i la següent amb negres. En total, cada participant va fer 14 partides. Per al guanyador, Sanpera, la victòria va ser "una sorpresa, hi havia bon nivell i no m'ho esperava". Sortia com el novè dins del rànquing de jugadors del torneig (55 en total). Joan Mellado, director del torneig, destacava la participació dels més joves, "l'escola del club està traient joves promeses". El president del Catalònia Arthur Harutian i Miquel Divins, tinent d'alcalde, van ser al lliurament de premis.