L'expresident del FC Barcelona Joan Laporta va assegurar ahir que no descarta accedir a les eleccions a la presidència del club que hi ha previstes l'estiu del 2016. "És cert, no presentar-m'hi i ser candidat. Jo penso que s'estan fent coses que no corresponen", va comentar en la roda de premsa de valoració de la sentència que ha exonerat tant ell com la seva junta directiva en l'Accció de Responsabilitat Social. Des de l'actual directiva del Barça, en un procés que va començar quan era president Sandro Rosell, es feia la petició d'un abonament de 47,6 milions d'euros per un presumpte deute acumulat durant l'etapa de Joan Laporta.

Ampliant les manifestacions amb referència a la candidatura que es podria preparar, Laporta va aclarir que "això no vol dir que ara l'estigui preparant. Però sabem com fer-ho i, si realment s'hi pot aportar alguna cosa interessant, no descarto fer-ho. Però no ens estem organitzant com a oposició". En tot cas, qui va dirigir el Barça del 2003 al 2010 va remarcar que ell té un avantatge: "ja sé com es fa i no em cal tant temps com d'altres. Ja sé les persones que necessitaria en els llocs clau per governar el club".

Laporta, acompanyat per una part de la que va ser la seva junta, va dir que "s'ha fet justícia, i ha quedat ben acreditat que el Barça de cap manera no estava arruïnat, i això és una bona notícia per a l'entitat". També va afegir que "socialment era incontestable que havíem fet una bona gestió del club. Quant als resultats, ho vam vèncer tot". Per a Laporta, l'actual junta directiva "va creure que havia de generar l'ombra del dubte sobre la nostra gestió econòmica. Com ho va fer? Instrumentalizant l'assemblea de compromissaris. Tot va ser fruit del ressentiment, de moltes de ganes de despretigiar". Segons Laporta, "es volia vendre aquesta idea que el club estava arruïnat per poder prendre decisions com la de vincular Qatar a la samarreta".

L'expresident blaugrana espera que l'actual junta no presenti ara recurs a la demanda i que retiri una una querella que encara és viva en contra de l'exdirector general Joan Oliver. Per a Laporta, la pau social en el club ha de partir de qui està exercint el poder. "Jo sempre he desitjat l'harmonia i poder tornar a l'excel·lència. Els que manen, si són intel·ligents, ho han de saber fer amb generositat".

No creu que la marxa de Sandro Rosell i l'arribada a la presidència de Josep Maria Bartomeu fos cap canvi substancial: "són dues cares de la mateixa moneda. Els conec a tots dos, i no canvia res. Pel que fa a la demanda, es veu clarament l'animositat, perquè la decisió va ser conjunta de la directiva".

Sobre Rosell, qui va presentar la seva dimissió el gener, Laporta va opinar que "es va escapar". Quant a Bartomeu, va recordar que "no l'ha votat ningú per ser president. No costa res sotmetre's al que és la voluntat del soci, és el que toca, és el més democràtic. Bartomeu està mancat parcialment de legitimitat. Els estatuts li permeten arribar a la presidència per aquesta via. Però el més ètic hauria haver estat que els socis l'haguessin ratificat a les urnes aquest estiu". Joan Laporta ha agraït els múltiples missatges de suport rebuts aquests dies, des de Guardiola fins a Cruyff, així com de jugadors que són dins de l'actual plantilla blaugrana, dels quals no en va voler revelar noms, malgrat les preguntes dels periodistes.

Avui, junta extraordinària

La directiva del FC Barcelona, presidida per Bartomeu, farà avui una reunió de caràcter extraordinari per decidir si interposa o no un recurs a la sentència que exo-nera Joan Laporta i el seu equip.

D'altra banda, l'Associació per a la Defensa dels Drets del Soci del FC Barcelona demana a l'actual junta que esgoti totes les vies, i és partidària que presenti recurs. Ho va fer ahir amb un burofax signat per Robert Blanch, representant de l'associació, tot recordant el suport de l'assemblea de compromissaris.