El Barcelona va aconseguir aquest dijous davant un competitiu Reial Madrid (85-80) una victòria de prestigi, que si bé li serveix de poc pel que fa a la classificació del seu grup del Top 16 de l'Eurolliga, li permet afrontar amb confiança el tram decisiu de la temporada.

Liderats per un brillant Mario Hezonja -15 punts, cinc de sis des de la línia de 6,75-, els blaugranes van contrarestar en un emocionant duel el desequilibri de Rudy Fernández i Sergio Rodríguez, autors de 20 i 17 punts, respectivament.

Es presentava un clàssic estrany, amb menys al·licients del que és habitual a part de l'orgull que sempre implica derrotar a l'etern rival. L'avantatge de vint punts de l'anada donava molta tranquil·litat als de Pablo Laso que, però, es van prendre molt seriosament el duel.

La igualtat va regnar en els primers minuts de partit en què tots dos equips van donar una lliçó d'intensitat. El Barcelona, ??menys fluid en atac que el seu rival, es va aprofitar de la seva superioritat en el rebot ofensiu -quatre en el primer quart-, mentre que el Reial Madrid, comandat per un brillant Rudy Fernández, se sentia més que còmode a la caldera del Palau.

Coincidint amb la substitució obligada de Tomic per dos personals (min.6), l'aler mallorquí -autor de tretze punts, nou d'ells des de la línia de 6,75- va liderar als costat d'un resolutiu Gustavo Ayón en la pintura.

Amb el seu rival desubicat en atac i tou en defensa, els blancs completaven un parcial de 0 a 7 i aconseguien una còmoda renda de vuit punts al final dels primers deu minuts (17-25).

Van reaccionar els de Pascual en el segon període. Gràcies a la frescor exterior d'Oleson i Abrines aconseguien els blaugrana un parcial de 0 a 4 (21-25, min.11), ràpidament contrarestat per Sergio Rodríguez, que amb Rudy descansant, va assumir els galons en atac perquè el seu equip gaudís, novament, d'una còmoda renda de vuit punts.

En aquestes va aparèixer Hezonja, últimament molt discret per les poques oportunitats que li dóna el seu tècnic. El croat va treure a la llum la seva força balcànica i va endossar dos triples consecutius perquè el Barcelona tornés a comandar el duel (40-38, min.19).

No obstant això, els de Pablo Laso no havien dit l'última paraula i un triple de Nocioni els va permetre igualar el duel (41-41) abans del descans.

Després de la represa, Pascual va mantenir a Hezonja en el cinc inicial i va encertar. Seu va ser el triple que li va donar al Barcelona un màxim avantatge de sis punts (51-45, min.23).

Amb el seu equip perdut, va sortir Llull al rescat amb sis punts consecutius que van baixar els ànims dels locals, que van despertar gràcies a un altre triple de Hezonja i quatre punts de Maciej Lampe, completant així un parcial de 7 a 0.

El jove aler croat -autor de nou punts en el tercer període- va tornar a anotar des de la línia de 6,75 i donava un nou avantatge de nou punts (62-53, min.28).

Va tornar a reaccionar el Reial Madrid gràcies a la perseverança de Slaughter sota els cèrcols ia un triple de Sergio Rodríguez que deixava el partit totalment obert abans de l'últim període (64-62).

Amb Hezonja descansant a la banqueta, Brad Oleson va agafar el seu testimoni amb dos triples consecutius perquè els locals tornessin a tenir una còmoda renda de vuit punts (70-62).

Però el Reial Madrid va demostrar ser un equip madur. Gairebé sense fluïdesa en atac per la intensa defensa del seu rival, Rudy, Llull i Sergio van endossar, en un obrir i tancar d'ulls, un altre parcial de 0 a 8 amb el que igualaven el partit a sis minuts del final (70-70) .

Amb el 78-78 en el lluminós a menys de dos minuts quedava clar que el resultat final es decidiria pels petits detalls. Fallaven Llull i Carroll des de l'exterior i ho aprofitaven Navarro i Tomic per afrontar l'últim minut amb un petit avantatge (82-78).

Oleson va rematar la feina amb un triple amb què els locals aconseguien la sentència en un partit en què el Barcelona va demostrar que pot jugar de tu a tu a un dels equips més en forma d'Europa.

- Fitxa tècnica:

85 - FC Barcelona (17 + 24 + 23 + 21): Satoransky (5), Navarro (6), Thomas (7), Nachbar (6), Tomic (8) -cinc inicial-, Hezonja (15), Huertas ( -), Abrines (5), Pleiss (9), Oleson (12) i Lampe (12)

80 - Reial Madrid (25 + 16 + 21 + 18): Carroll (4), Llull (8), Rudy (20), Reyes (8), Ayón (10) -cinc inicial-, Rivers (-), Nocioni ( 8), Maciulis (1), Sergio Rodríguez (17), Bourusis (-) i Slaughter (4). Àrbitres: Ryzhyk (Ucraïna), Lottermoser (Alemanya) i Latisevs (Lituània). Sense eliminats.

Incidències: Partit corresponent a la tretzena jornada del 'Top 16' de l'Eurolliga disputada al Palau Blaugrana davant 7.149 espectadors.