El pilot avianès Marc Coma va deixar gairebé sentenciada ahir la seva vuitena victòria a l'Abu Dhabi Desert Challenge, la prova inicial del Mundial de raids. El corredor de KTM va ser qui va treure més partit d'una etapa particularment dura, va aprofitar l'abandonament al quilòmetre 43 de l'etapa d'ahir del seu màxim adversari, Paulo Gonçalves, per un problema elèctric a la seva Honda. A més, Coma va ser segon de l'etapa, només darrere del seu company d'escuderia Matthias Walkner, i ara té gairebé dotze minuts d'avantatge sobre Sam Sunderland amb l'únic obstacle de l'especial d'avui per ser guanyador.

Coma va iniciar el tram cronometrat d'ahir des de la cinquena posició. Dimarts havia estat segon i havia aprofitat la nova norma que permet als tres primers de l'etapa anterior triar la posició de sortida entre els sis primers.

Retirada de Gonçalves

Com ja havia passat en les jornades anteriors, l'equip Honda va intentar fer dura la cursa, amb Joan Barreda obrint pista. Tota l'estratègia, però, va anar per terra quan la moto de Paulo Gonçalves va dir prou al quilòmetre 43 i va haver d'abandonar. Honda torna a pagar la falta de fiabilitat de les seves motos, que ja va quedar demostrada en la darrera edició del Dakar, quan aquest factor va privar a la marca japonesa d'aconseguir la victòria final.

Amb la seva prudència habitual, Coma va dir al final del dia que "demà no serà un tràmit. Falten més de 230 quilòmetres d'especial, és un tram molt llarg i tot és possible". De la jornada d'ahir va explicar que havia estat "una etapa extremadament difícil, amb temperatures superiors a 43 graus. Era com un forn. Aquesta ha estat la gran dificultat, però Gonçalves ha tingut problemes i això ens ha donat un avantatge força bo". Els 234 quilòmetres cronometrats d'avui no han de ser obstacle.