La selecció catalana de futsal, que havia de participar en el Mundial que es farà a Bielorússia, no hi podrà prendre part perquè el país organitzador ha decidit apartar-la del torneig, com va informar el diari L'Esportiu. Segons fonts federatives catalanes, els organitzadors han esgrimit temença per la reacció d'Espanya si l'equip català participava en aquest esdeveniment. També n'ha estat exclosa Taiwan, també per por de la reacció de la Xina.

L'equip català forma part de la Federació Catalana de Futbol Sala, diferent dels equips i seleccions que practiquen el mateix esport però que depenen de les federacions de futbol. Catalunya havia aconseguit el bitllet per disputar el Campionat del Món en l'europeu. Bielorússia, però, va enviar una carta a l'Associació Mundial de Futsal en què exigia que tant els catalans com Taiwan abandonessin aquest torneig.

Segons el president de la federació catalana, Jordi Eduardo, "l'AMF no volia arriscar que el campionat no es disputés i va accedir a la petició de Bielorússia. Catalunya ha jugat diversos torneigs internacionals sense problemes els darrers anys".