Després dels 58 km de la primera etapa de la VolCat, disputada ahir a Vilanova i la Geltrú, el corredor portuguès Tiago Ferreira (Protek) és el líder en categoria d'elit amb el temps de 2h 04'53''. El segon de la jornada i primer en la categoria de sub-23 va ser Victor Koretzky, a 40 segons de Ferreira.

En la categoria femenina d'elit es va imposar Adelheid Morath (BH Suntour) amb 2.27.24. Anna Villar (Tomàs Bellès) va ser la 5a a 5'57''. En màster-30, Israel Núñez (Martorell Bike) va ser tercer, el mateix lloc que Francisco Martínez, de The Cyclery, en màster-50. Per equips, el Tomàs Bellés és tercer. Avui, hi ha 85 km i 2.916 metres de desnivell positiu amb la sortida (9 h) i meta a la Pobla de Claramunt.